Успешно приключи II кръг от Националния Джет Ски Шампионат. Организаторите

...
Успешно приключи II кръг от Националния Джет Ски Шампионат. Организаторите
Коментари Харесай

Деца с мощни джетове обраха купите в Джет Купа Бургас 2021

Успешно завърши II кръг от Националния Джет Ски Шампионат. Организаторите от бургаския клуб „ Акватракс “ и Община Бургас предоставиха отлични условия на Северен Плаж Бургас и празнична атмосфера от Saxa Beach Club с доста аудитория и страсти. Директор на надпреварата бе най-успешния български играч Кристиян Киров от Бургас – нееднократен народен и балкански първенец и 4-ти на Световното състезание в Тайланд.



В двата дни на конкуренцията 35 участника от България и Румъния спореха за призовите места. За първи от клас Junior (до 16 годишна възраст) се намесиха в призовите места в мъжките и женските категории. Младата вяра Мари Петрова (13 години) започва при дамите специалисти с най-мощните джетове и сграбчи успеха пред Ева Иванова (14 год) от Бургас и Даяна Топалова от „ Кинекс Моторспорт “ Кърджали. Мари взе и трето място в клас Junior, където победител стана Алекси Михалчеа от Румъния, следван от Антон Горещилов от клуб „ Морска Звезда Бургас “. Антон Горещилов (14 год.) се включи и в мъжките категории където победи в клас GP4 1100 следван от Влад Михалчеа и Раду Давидеску от Румъния.



В по-високата категория на джетове до 230 к.с. Антон още веднъж се качи на подиума с второ място, като пред него бе първенеца за 2020 Огнян Георгиев от клуб „ Йошката-Кърджали “, а трети остана Живко Иванов от Бургас.

При най-мощните серийни джетове още веднъж млада звезда от Бургас сграбчи златото. Мартин Димов (15 год.) от клуб „ Морска Звезда Бургас “ се оправи с Николай Димитров от клуб „ Йошката Кърджали “ и Влади Василев от клуб “Водомоторен Клуб Ряхово “.

Люта борба се развихри и в „ кралския клас “ на усъвършенстваните джетове до 500 к.с. където водачеството се променяше и в трите гонки. В последна сметка Валентин Захариев от Ямбол се наложи над Щерю Арабаджийски от клуб „ София Екстрийм “ и Стоян Топалов от „ Кинекс Моторспорт “ Кърджалии.



Състезанието бе следено и инспектирано от представители на Морска Администрация Бургас, които се срещнаха и тестваха системата за надзор и следене на джетове, която е взаимна разработка на ИА Морска Администрация и българската компания Easytracking от Варна. Организаторите от Община Бургас и клуб „ Акватракс “ дадоха поръчка за още по-мащабно събитие за идната година с повече водни спортове и атракции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР