Услугата FIRMS на НАСА, която събира открити сателитни данни за

...
Услугата FIRMS на НАСА, която събира открити сателитни данни за
Коментари Харесай

Тежки боеве за село Вербово, Запорожие, има и пожари

Услугата FIRMS на НАСА, която събира открити сателитни данни за пожари, снима нов пожар на мястото на село Вербово, прилежащо на Роботине, неотдавна завладяно от украинската войска (това означи английският OSINT блогър Кайл Глен). Неофициални източници и от двете страни оповестяват за известни триумфи на въоръжените сили на Украйна.

Пожарът може да е вследствие на обстрел, само че не разрешава да се вършат заключения коя страна е обстрелвала това място и надлежно коя го управлява, разяснява Руската работа на Би Би Си.

От съветска страна голям брой провоенни канали приказват за мощна офанзива на украинската войска . Вербово е един от възлите на съветската укрепена линия. Също по този начин военният наблюдаващ на Bild Юлиан Рьопке стигна до извода за допустимо идно освобождение на селото от Въоръжените сили на Украйна.

Официално страните не оповестяват за прехода на Вербово от към някоя от страниите. Андрий Ковальов, представител на украинския общоприет щаб, сподели сутринта, че " По направленията [...] Мала Токмачка-Вербово [ВСУ] са постигнали триумфи, те се закрепват на постигнатите линии ", само че сподели съвсем същото и през вчерашния ден . В формалната сводка на представителя на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков преди два часа се споделяше, че " девет офанзиви на десантно-щурмови елементи от 46-та десантно-десантна и 82-ра десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна в регионите на обитаемоте места Роботино и Вербово бяха отблъснати чрез въздушни удари, артилерийски огън и тежки огнехвъргачни системи " .
 Без смяна на фронта в Украйна
Без смяна на фронта в Украйна

Ако се има вяра на сбитата, както постоянно, вечерна сводка на украинския Генерален щаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР