Условна присъда от година и десет месеца с 4-годишен изпитателен

...
Условна присъда от година и десет месеца с 4-годишен изпитателен
Коментари Харесай

Условна присъда за мъжа, запалил националния флаг и уринирал пред Съдебната палата

Условна присъда от година и 10 месеца с 4-годишен изпитателен период получи Михаил Михайлов, който възпламени националния ни байрак и уринира пред Съдебната палата в София. Наказанието е на Софийски градски съд на първа инстанция и може да се апелира.

Старозагорецът, който живее в София на 29 май 2018 година в София пред Съдебната палата запалил знамето на Република България, по-късно уринирал върху него и основал видео запис, публикуван в обществените мрежи. Той получи две обвинявания - че е опетнил националния ни байрак и, че е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието се отличава с особена смелост и цинизъм.

Михайлов бе арестуван на 4 юни 2018 година и остана в ареста до 14 март 2019 година Осъден е и да заплати в интерес на страната направените по делото разходи, общо към 6200 лева Делото бе гледано от Специализирания углавен съд и връщано няколко пъти, а след закриването на Спецсъда бе трансферирано на Софийски градски съд.

След тази демонстрация, още два Михайлов уринира върху националния ни байрак - през септември 2020 година в Стара Загора и малко по-късно - наоколо до постройката на профилираното правораздаване на ул. " Черковна " в София и видеозаписи бяха пуснати в обществените мрежи.

Тони Маскръчка
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР