Усилено тече подготовката на туристическите селища за лято 2023. Искаме

...
Усилено тече подготовката на туристическите селища за лято 2023. Искаме
Коментари Харесай

Започва строителство на улици в Инцараки, играждат нови спортни обекти в Свети Влас

Усилено тече подготовката на туристическите селища за лято 2023. Искаме да затвърдим позициите си на най-посещавана лятна дестинация, сподели градоначалникът на Несебър Николай Димитров

Кметът на Община Несебър Николай Димитров и сътрудника му - кметът на Свети Влас Иван Николов, организираха среща с жителите на Свети Влас, с цел да отчетат дейностите за посрещане на туристическия сезон, да разяснят стадиите и подготовката за създаване на инфраструктурата в околност Инцараки, да показват проектите за развиване на обитаемото място и да беседват с жителите по организационни, строителни, административни и други въпроси, касаещи общинските действия на територията на гр. Св. Влас.

Относно подготовката за строителство на инфраструктура в местността Инцараки думата за обяснение взе основният проектант на община Несебър Валентин Димов. За Инцараки е признат нов регулационен проект. Планировката на уличната мрежа е осъществена точно, съгласно с заявените от жителите парцели.

В момента има планова подготвеност в част „ Пътна “ от регулационния проект и се набелязва начало на строителството на три от основните улици със съпътстващите подземни връзки, водоподаване, канализационна мрежа, електрификация и улично осветяване.

Архитект Димов и кметът Димитров дадоха отговор на многочислени въпроси по отношение на документите и кадастралната регистрация на парцелите и новите адреси на парцелите съгласно признатия регулационен проект.

Кметът на Свети Влас Иван Николов изнесе информация за приключените в селището общински обекти, измежду които: улици и тротоари в квартал „ Русалка “, поправки по улиците „ Зора “ и „ Цар Симеон “; паркинг зони на няколко места в новите квартали; нови тротоари по ул. „ Пирин, „ Юг “, „ Ясен “, „ Свети Власий “, „ Русалка “; асфалтирана е ул. „ Камчия “ и сектори от улиците „ Ясен “, „ Вая “, „ Морска “, „ Пирин “; асфалтиран е методът към плажа.

През предходната година общината е отпуснала средства за ремонт на църквата. Направен е план за строителство на две нови улици. Важна за жителите на Свети Влас тематика бе идното създаване на нов градски парк, разположен над стадиона. В него ще се оформи мрежа от панорамни алеи и площадки, водни огледала и зони за отдих. Към парка са проектирани две стадиони – с порти за мини футболни и съответни размери и комбинирано - за баскетбол и волейбол.

В същата зона се планува и паркинг пространство. Игрищата са процедирани, издадени са позволения за градеж и са заделени средства за построяването им. Започва процедура за избор на реализатор. Ново спортно игрище ще се построява и в двора на учебното заведение. Обектът ще се осъществя взаимно с министерството на образованието и науката, като финансовата тежест се поема главно от бюджета на Община Несебър.

В момента се работи по план за саниране на учебните заведения в Свети Влас и Равда, с което ще бъдат изпълнени нормите за енергийна успеваемост за образователните заведения. Детската градина, проектирана в квартал „ Русалка “, има строително позволение. Предвидена е за 250 деца от яслена до предучилищна група.

В края на срещата кметът на Несебър Николай Димитров увери, че общината разпределя наличния финансов запас съразмерно, съгласно потребностите на обитаемоте места и в сходство с набелязаните за всяко населено място цели.

„ Усилено тече подготовката на туристическите селища за лято 2023. Искаме да затвърдим позициите си на най-посещавана лятна дестинация. Затова работим и сме окуражени да осъществяваме прогнозите за мощен летен туристически сезон “- сподели кметът Димитров.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР