Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина

...
Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина
Коментари Харесай

Ушуая – краят на света

Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина и се смята за най-южно разположения град на планетата, макар че съгласно Чили това е Пуерто Уилямс.

Намира се на 3000 километра от Буенос Айрес .

Първоначално не е било замисленo като обичайно обитаемо място, а е било издигнато, с цел да може там да се изпращат пандизчии. Навремето е било толкоз диво място, че никой не желал да се засели там. В наши дни обаче по тези земи животът кипи с цялостна мощ.
 Ушуая Guliver/Getty Images
Населението на Ушуая е към 60 000 души. През летния сезон броят доближава до 70 хиляди души. Има аерогара и огромно пристанище.

Туристите не пропущат да се снимат пред знака „ Fin del mundo (Край на света) и да пуснат писма от едноименната поща в близкия Национален парк, само че най-забележителното премеждие тук е пътешествието с катамаран по пътя на Чарлз Дарвин, който минава в протока директно пред града, сред многочислени острови, маркирани от фарове с надпис “край на света ”.-->
 Ушуая Guliver/Getty Images
Около тях пък се излежават тюлени, подскачат пингвини, прелитат птици, които способстват за хубостта на Ушуая. Оттук потеглят и корабите за Антарктида.

Една от най-големите атракции в Ушуая е яденето на кралския рак. Туристите заплащат от 100 $ нагоре единствено за един и си го избират сами, като след това го изяждат благодарение на огромни ножици.
ph
— DIXIT Magazine (@Dixitbaires)

Интересен факт е, че из дворовете на локалните може да откриете доста девисил – публикувана на Балканите фалшификация, само че за аржентинците тя е просто бурен.
¡Soleada y con una temperatura de 14ºC Ushuaia recibe al mes de Noviembre de manera ideal!
— Tierra del Fuego - Fin del Mundo (@TurismoTDF)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР