US Open, трети кръгИга Швьонтек – Лорън Дейвис 6-3 6-4Ига

...
US Open, трети кръгИга Швьонтек – Лорън Дейвис 6-3 6-4Ига
Коментари Харесай

Швьонтек и Колинс продължават да впечатляват на US Open


US Open, трети кръг
Ига Швьонтек – Лорън Дейвис 6-3 6-4


Ига Швьонтек може и да е единствено на 21, само че през тази година демонстрира внушително неизменност. Полякинята е на задача да се трансформира в първата жена от Серина Уилямс насам (преди 8 години), която печели седем трофеи за един сезон.

Световната №1 направи нова стъпка към тази своя цел с 6-3 6-4 над Лорън Дейвис в трети кръг, въпреки борбата да бе по-оспорвана, в сравнение с резултатът демонстрира.

„ Не можех да намеря ритъма си през днешния ден, “ призна Ига на корта. „ Тя играеше доста мъдро. Опитвам се да се насладя на всеки мач, даже да не играя съвършено. “

В първите два гейма Швоьнтек записа девет уинъра и бързо поведе с пробив. При 5-2 играта бе прекратена, защото Дейвис не са усещаше добре и трябваше да бъде измерена температурата ѝ. След подновяването сетът бързо бе завършен.

Топ поставената изостана при започване на втората част, само че върна пробива за 3-4 и повече не погледна обратно.

Така Ига изравни най-хубавото си достижение на US Open – осминафинала от 2021 година. Тя остава непобедена от тенисистки отвън топ 100 на шампионатите от Големия шлем (15-0) и с 53 победи се доближава до 57-те на Барти от преди три години.

Предстои ѝ мач с Жuл Нимайер.

Една от другите тенисисти, които наподобяват като все по-възможни кандидати за трофея, е Даниеле Колинс. Американката записа 52 уинъра по пътя към триумфа си над Ализе Корне с 6-4 7-6(9).

„ Преживявам най-хубавите моменти в живота си. За това мечтаем като деца – да играем в тези вечерни мачове, “ сподели тя след триумфа.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР