US катери са потопени край Змийския островВ Крим свалиха украински

...
US катери са потопени край Змийския островВ Крим свалиха украински
Коментари Харесай

Нощна атака с десетки дронове по Киев

US катери са потопени край Змийския остров
В Крим смъкнаха украински дронове

Русия е осъществила офанзива с дронове в нощта против неделя по Киев, като гърмежи са отеквали из украинската столица и покрайнините є в продължение на близо два часа, съобщи организация Ройтерс.

Мащабът на офанзивата не е могъл да се дефинира навреме, показва още Ройтерс, само че сътрудници на организацията са чули най-малко пет гърмежа из Киев, а фрагменти в украинските медии демонстрират редици развалени коли.

По-късно военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че Киевска област е била атакувана от 32 дрона камиказе “Шахид ”, като 25 от тях са били унищожени от противовъздушната защита. Няма информация за попаденията на тези 7 несвалени дрона.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че един човек е ранен в историческия квартал “Подил ”, а пожар е избухнал наоколо до градски паркове. Парчета от дронове са паднали и в кварталите “Дарницки ”, “Соломянски ”, “Шевченковски ” и “Святошински ”.
След офанзивата президентът Володимир Зеленски съобщи, че главният проблем на идната зима е устойчивостта в енергийния бранш - припомняйки, че предходната година Москва нанесе съществени вреди на енергийната инфраструктура.

На собствен ред съветското министерство на защитата съобщи, че въоръжените сили на Русия са унищожили три катера на украинската войска. ТАСС прецизира, че съгласно военното ведомство моторните лодки са произвеждане на Съединени американски щати - “Уилард сийфорс ”. Те са били унищожени от морската авиация на Черноморския флот на Русия наоколо до Змийския остров (територия на Украйна в Черно море, отстояща на към 50 километра от делтата на река Дунав).

Министерството на защитата на Русия осведоми също по този начин, че съветската противовъздушна защита е унищожила в неделя сутринта и осем украински дрона над Черно море наоколо до анексирания от Русия през 2014 година Кримски полуостров. Ройтерс прецизира, че не е имало коментар и от двете страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР