Урсула фон дер Лайен ще предложи на оглавяваната от нея

...
Урсула фон дер Лайен ще предложи на оглавяваната от нея
Коментари Харесай

Фон дер Лайен оттегля предложението за регламент за пестицидите

Урсула фон дер Лайен ще предложи на ръководената от нея Европейска комисия да отдръпна предлагането си за Регламент за устойчива приложимост на артикули за растителна отбрана, прочут като SUR.

Това разгласи самата Фон дер Лайен в тирада пред Европейския парламент в Страсбург.

Предложението е от юни 2022 година и е част от зеления преход. Идеята бе то да бъде първа стъпка към понижаване на производството и потреблението на пестициди в Европейски Съюз.

„ Комисията предложи SUR с положителната концепция да бъдат понижени рисковете от химическите артикули за отбрана на растенията. Но предлагането стана знак на поляризацията. То бе отхвърлено от Европейския парламент. Няма към този момент прогрес и в Съвета (съставен от страните членки – б.р.) “, посочи Фон дер Лайен.

Именно по тази причина тя ще предложи на Колегиума на комисарите предлагането да бъде оттеглено. Темата обаче ще остане на дневен ред. Необходимо е да има повече разговор и друг метод.

Европейската комисия може по-късно да направи по-зряло предложение, с присъединяване на заинтригуваните страни.

Урсула фон дер Лайен призна правото на фермерите в Европа на митинг. По думите й доста от тях се усещат притиснати в ъгъла.

„ Фермерите са на първа линия и усещат резултата от климатичните промени. Сушите и наводненията унищожиха реколтата и заплашват добитъка. Фермерите усещат резултата от съветската война, инфлацията, повишаването на силата и торовете. Въпреки това те крепко работят всеки ден, с цел да създават качествената храна, която ядем. Затова им изискуем благодарност, благодарности и почитание “, сподели ръководителят на Европейска комисия.

Затова те би трябвало да бъдат чути - добави.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР