Ураганът Лий се е насочил към североизточната част на Карибите.

...
Ураганът Лий се е насочил към североизточната част на Карибите.
Коментари Харесай

Ураганът Лий достига пета степен се движи към Карибите

Ураганът Лий се е насочил към североизточната част на Карибите. Той е първата стихия от пета степен през тазгодишния сезон на ураганите в Атлантическия океан , оповестява " Асошиейтед прес ".

Не се очакваше Лий да доближи сушата, обаче съгласно синоптиците са вероятни тропически стихии на някои острови . Метеоролозите споделиха, че е прекомерно рано да се дават детайлности за евентуални превалявания и пориви напразно.

Ураганът от пета степен се намира на към 1 135 километра източно от северните Подветрени острови. Ветровете му са със скорост до 260 километра в час и се движи на запад-северозапад с 22 километра в час.

Очаква се бурята да остане огромен вихър през идната седмица. " Лий продължава да се усилва с изключителна скорост ", сподели Националният център за ураганите.

Американският президент Джо Байдън получи новата траектория на урагана, както и детайлности за подготовката на Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки на Съединени американски щати. Тя е разположила свои активи в Пуерто Рико и Американските Вирджински острови.
 Ураганът
Ураганът " Хилари " носи огромен риск от наводнения в Калифорния

Учени и военни наблюдават хода на бурята

Очаква се мощни талази да ударят Малките Антили през днешния ден  и да доближат до Британските и Американските Вирджински острови, Пуерто Рико, Испаньола, Бахамските и Бермудските острови този уикенд.

" Ще забележим талази сред 3 и 5 метра, тъй че не желаеме никой на плажовете ", сподели Ернесто Моралес от Националната метеорологична работа в Сан Хуан, Пуерто Рико.

Националният център за ураганите заяви, че рискови талази и течения са планувани за по-голямата част от Източното крайбрежие на Съединени американски щати от неделя.

Лий е 12-ата именувана стихия от сезона на ураганите в Атлантическия океан. Сезонът продължава от 1 юни до 30 ноември и доближава пика си през септември.

Тропическата стихия Марго е 13-ата именувана стихия. Тя се образува в четвъртък вечерта. Намираше се на към 465 километра западно-северозападно от островите Кабо Верде. Тя има ветрове със скорост до 65 км/ч и се чака да се ускори до вихър през уикенда. В момента се движи се на запад-северозапад със скорост 28 км/ч и се чака да остане над открити води.
 Евакуират Флорида поради урагана Идалия
Евакуират Флорида поради урагана Идалия

Идалия доближи извънредно рискова активност от категория 4

През август Националната администрация за океана и атмосферата предвижда сред 14 до 21 именувани стихии през този сезон, като шест до 11 от тях се чака да се трансфорат в урагани, а от тях два до пет е допустимо да се трансфорат в огромни урагани.

В Тихия океан ураганът Йова мина през открити води надалеч от югозападния бряг на Мексико като стихия от категория 4. Не представляваше опасност за земята.

Намира се се на към 965 километра югозападно от южния завършек на Баха, Калифорния, и се движи на запад-северозапад със скорост 28 км/ч с ветрове до 230 км/ч. Очаква се бурята да отслабне късно през днешния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР