Опустошителната суша в Зимбабве е довела до масово унищожение на

...
Опустошителната суша в Зимбабве е довела до масово унищожение на
Коментари Харесай

Сушата в Зимбабве може да доведе до глад сред повече от половината население

Опустошителната суша в Зимбабве е довела до всеобщо заличаване на реколтата. Редица филантропични организации търсят финансиране, защото тази година повече от половината население на страната може да се нуждае от помощи под формата на хранителни артикули. Това предават от Reuters.

Около 6 милиона души в селските региони и 1.7 милиона в градските региони са засегнатите , които ще се нуждаят от помощи, по информация на Комитета за оценка на поминъка на Зимбабве (ZIMLAC).

" Очаква се 77% понижение на производството до 744 271 метрични тона за летния сезон 2023/2024 година, което демонстрира сериозен дефицит както на храна, по този начин и на фуражи, " оповестяват от държавното управление.

Местен консорциум от частни мелничари възнамерява да внесе 1.4 милиона метрични тона бяла и жълта царевица от Бразилия и други страни, с цел да покрие хранителния недостиг. Организация на обединените нации и УНИЦЕФ приканиха за финансова помощ, за попречване на глада измежду милиони.

Това е най-тежката суша в Зимбабве от 40 години, съгласно държавното управление. Държавата е измежду най-тежко засегнатите в Южна Африка от сушата, провокирана от феномена Ел Ниньо. Замбия и Малави също са изправени пред дефицит на храна тази година.
 Зимбабве разгласи бедствено състояние поради продължителната суша
Зимбабве разгласи бедствено състояние поради продължителната суша

Редица страни в южната част на Африка са застрашени от глад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР