Управляващите ще върнат отнетите временно заплати на шефове на агенции

...
Управляващите ще върнат отнетите временно заплати на шефове на агенции
Коментари Харесай

Спешна ревизия на закона връща заплатите на пиарите и шефовете на агенции

Управляващите ще върнат отнетите краткотрайно заплати на шефове на организации и политическите кабинети на министрите. Спешната смяна на закона става единствено седмица откакто в устрема си да показват съпричастност към засегнатите от рецесията, депутатите взеха решение от 1 април да лишат от хонорари себе си, премиера, членовете на държавното управление и политическите им кабинети за интервала на изключителното състояние.

Така след удръжките от заплатите за налози и осигуровки, решението е останалата сума да бъде превеждана по сметка на здравното министерство за битка с ковид. Решението важи и за членовете на държавното управление.

Преди окончателното гласоподаване на измененията Красимир Ципов се опита да извади политическите кабинети и шефовете на организации, само че процедурата по гласоподаване беше почнала и от Движение за права и свободи подчертаха, че сходна редакция би била нарушаване на правилника на Народното събрание, който е със статут на закон. В общия случай без заплати остават зам.-министри, началник на кабинет, шеф на дирекция връзки с обществеността, в някои министерства обаче има и профилирани длъжности, които също попадат в графата " останали без заплати ". По този метод и основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев остана без заплащане, тъй като е част от политическия кабинет на Министерството на здравеопазването.

" Това са доста хора, беше неточност и не беше това концепцията ", признават пред Mediapool депутати от ръководещото болшинство.

Още след гласуването ГЕРБ и сътрудниците им във властта " Обединени патриоти " са предложили предишния четвъртък смяна в решението, с която да върнат заплатите на част от засегнатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР