Управляващи и опозиция изказаха в НС разнопосочни мнения за протестите

...
Управляващи и опозиция изказаха в НС разнопосочни мнения за протестите
Коментари Харесай

Управляващи и опозиция с различни мнения за протестите в страната

Управляващи и съпротива изрекоха в Народно събрание разнопосочни отзиви за митингите в столицата и страната. 

Председателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ Андрей Гюров съобщи пред „ Хоризонт “, че държавното управление демонстрира схващане към протестиращите, само че и че ще се търси баланс сред претенции и благоприятни условия:

" Проявяваме чуваемост, водим разговор, през вчерашния ден се усъвършенстваха връзките сред министър-председателя и протестиращите, тъй че се надяваме в най-скоро време да имаме решение. В тази обстановка, българското държавно управление би трябвало да откри верния метод, тъй че две неща да се случат -  първо - жителите и бизнесът да бъдат подкрепени и, второ, да не наливаме в допълнение масло в огъня ".

 Румен Гечев

Социалистът Румен Гечев разяснява:

" Започваме да стигаме до един стеснителен извод. Гледам, че започнаха да си мислят таксиметрови водачи, автобусни водачи, от които услуги ние всички имаме потребност, че някаква свръхдържава би трябвало да компенсира всички и да ги устоя. А къде са парите на София? Ако някой в столична община е пипнал перото " Работни заплати " от бюджета и ги е употребявал за нещо друго, той да отиде да се съобщи в най-близкото отделение на Министерство на вътрешните работи, защото е нарушил закона ".

 Александър Ненков

Според Александър Ненков от ГЕРБ протестиращите имат своите учредения:

" Защото е обикновено в една сложна икономическа обстановка всеки да е обезпокоен за своя бизнес, за своите служащи, а на самите служащи е естествено приходите да не им доближават поради високата инфлация. Друг е въпросът дали има задоволително добър разговор сред премиера и превозвачи. Лошото е, че не виждам мислене в дълготраен проект, а мисля, че виждам дейности, които са палиативни, с цел да може кабинетът да оцелее колкото е допустимо ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР