Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) представи

...
Управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието (ПСР) представи
Коментари Харесай

Партията на Ердоган представи нова петиция за анулиране на изборите в Истанбул

Управляващата в Турция " Партия на справедливостта и развиването " (ПСР) показа нова петиция, включва лист с " неприемливи гласоподаватели " и която цели анулация на резултатите от изборите на 31 март и осъществяване на ново гласоподаване за кметски избори в Истанбул.

Според думите на ръководителя на ПСР Аки Исхан Явуз в изборните описи са открити имената на 14 712 гласоподаватели, уволнени от държавни постове с полицейски декрет.

Петицията е импортирана във Върховния изборен съвет, който отхвърли да даде мандати на уволнени държавни чиновници, избирани за кметове след изборите на 31 март с аргумента, че нямат право да заемат социална служба.

Припомняме, че на кметските избори в Истанбул най-вече гласове събра Екрем Имамоглу от основната опозиционна Републиканска национална партия (РНП), който встъпи в служба 17 дни след гласуването.

Официалните резултати обаче към момента са уязвими пред правораздаването, оповестява " Фокус ". Очаква се " правната сага " да завърши през идната седмица. /economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР