Управляващата партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан внесе в

...
Управляващата партия ФИДЕС на унгарския премиер Виктор Орбан внесе в
Коментари Харесай

Унгария готви закон за защита на националния суверенитет

Управляващата партия ФИДЕС на унгарския министър председател Виктор Орбан внесе в Народното събрание законопроект за отбрана на националния суверенитет от непозволена политическа интервенция на задгранични лица или организации.
Законопроектът планува основаването на обособен орган, който да изследва и следи рисковете от политическа интервенция и да предлага промени в нормативната уредба. Текстът също по този начин планува до 3 години затвор за нелегално задгранично финансиране на партии или организации, участващи в избори.
" Суверенитетът на Унгария е оскърбен, а също по този начин съществува нараснал риск за националната сигурност, в случай че политическата власт попадне в ръцете на лица или организации, подвластни от която и да е непозната мощ, организация или лице ", се споделя в законопроекта.
Очаква се законът да бъде признат, откакто ФИДЕС разполага с болшинство от две трети в законодателния орган.
Законопроектът се предлага в миг, когато Орбан, който през последните 13 години неведнъж е влизал в спор с Европейския съюз във връзка с положението на демокрацията в Унгария, ускорява акцията на своята партия преди изборите за Европейски парламент през юни следващата година.
Същевременно Орбан прикани жителите да не се поддават на натиска на Европейски Съюз и да не поддържат изпращането на спомагателни оръжия и финансова помощ за Украйна. Той  акцентира, че става въпрос за отбрана на държавния суверенитет и че има " сериозен спор " по този въпрос в Европейски Съюз. " Унгарците не желаеме да танцуваме по свирката на Брюксел ", акцентира той.
В речта си на съвещание на ФИДЕС за изборите за Европарламент  той съобщи, че Унгария е гласът на европейските права. Според него Франция, Германия, Австрия и Италия " мощно желаят да бъдат страни без имигранти и са подготвени да дадат половината си живот за това ", само че това слага в неволя европейските народи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР