Управителят на ВиК-Враца Ангел Престойски спря увеличението на цената на

...
Управителят на ВиК-Враца Ангел Престойски спря увеличението на цената на
Коментари Харесай

Глътка въздух за врачани! Престойски спря увеличението на цената на водата

Управителят на ВиК-Враца Ангел Престойски спря нарастването на цената на водата, научи организация BulNews. Решението на комисията за енергийно и водно контролиране цената на кубик питейна вода във Враца да се увеличи няма да стане факт най-малко в първото тримесечие на 2019 година. Причината е, че водното сдружение има устойчиво финансово положение и все още няма аргументи да покачва цената на водата.
Припомняме, че от 1 януари КЕВР взе решение врачани да заплащат с към 0.10 лв. по-скъпо. Така цената за кубик вода трябваше да стане 3.034 лв. с Данък добавена стойност.
„ Няма да натоварвам потребителите с нарастването през зимните месеци. Със сигурност до 31 март скок в цената няма да има “, безапелационен е Ангел Престойски.
Заложеният растеж за кубик вода във Врачанско е съгласуван с размера на вложенията, които ВиК прави в мрежата. През предходната година в нея са вложени над 2 пъти повече средства от авансово заложените. Инвестирани са към 2 милиона лв. при планувани 900 000 лв.. Очаква се тази година в възстановяване на услугата да се вложат даже повече пари поради упования старт на огромен план по оперативна стратегия „ Околна среда “, който водното сдружение във Враца ще съфинансира с близо 7 млн. лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР