Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев се оттегля

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев се оттегля
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК Камен Плочев се оттегля

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Камен Плочев се отдръпва от поста си по здравословни аргументи.

Това оповестил самият той в писмо, в което показва, че „ поради болестта си и дългия престой в болница няма да може да извършва за в бъдеще отговорностите си като управител”.

Надзорният съвет в този момент би трябвало да се произнесе публично дали здравословното положение на Плочев не му разрешава да извършва длъжността си за повече от три месеца. Реално този период изтече на 28 май.

След това съветът би трябвало да препрати въпроса към Народното събрание, тъй като единствено то може да приключи пълномощията на шефа на НЗОК и да избере негов правоприемник на поста.

Камен Плочев пое управлението на Здравната каса през юли 2017 година

В състезанието той беше единственият претендент.

Плочев влезе в несъгласие с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев по отношение на задълженията на НЗОК към европейски здравни каси.
След инспекция: Данните, изнесени от шефа на НЗОК, за задълженията ни са правилни Миналата седмица ръководителят на Надзорния съвет Жени Начева изнесе данни, че просрочените задължения са със 126 млн. по-малко от оповестените
Ананиев на собствен ред му изиска оставката, който той по този начин и не подаде. Излезе обаче в дълъг болничен.
Камен Плочев: Няма да подам оставка, нищо нелегално не съм направил Той описа за случаи, в които зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева е правила опити да се намеси в неговата работа и да му окаже напън да прави назначения в НЗОК
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР