Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Дечо Дечев ще бъде

...
Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Дечо Дечев ще бъде
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК ще бъде изслушан в парламента за детското лечение

Управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Дечо Дечев ще бъде поканен на чуване в парламентарната здравна комисия за това по какъв начин е проведено лекуването след закриването на Фонда за лекуване на деца през април.

Сигнали за тежката бюрократична процедура, която стартира да дава проблеми, се появиха към случая на шестгодишно дете със Синдрома на Даун, което загуби борбата с левкемията. То беше лекувано в детската онкохематология на болница " Царица Йоанна – ИСУЛ " и заради неразбирателството сред болничното заведение и НЗОК сметката за медикаментите бе връчена на фамилията му, въпреки финансирането да се поема от касата.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, която оглавява и здравната комисия в Народно събрание, разяснява в четвъртък пред Нова телевизия, че няма недостиг на средства за лекуване на деца и по-скоро, би трябвало да се отпимизират административните процедури, с цел да може всяко дете да получи най-хубавото лекуване, което му се поставя на най-хубавото място.

“Ще поканя всички на съвещание на Комисията по опазване на здравето в Народно събрание, ще изслушаме шефа на НЗОК и се надявам това да бъде от изгода на всички. Това ще даде опция, в случай че има недостиг на административен потенциал, той да бъде напълнен, тъй като недостиг на средства няма “, уточни Дариткова.

Предупреждения от цивилен организации и хора, ангажирани с работата на фонда неведнъж предупреждаваха преди закриването му, че НЗОК поема неподготвена функционалностите му и това ще докара до редица проблеми, само че Министерството на здравеопазването и Здравната каса настойчиво отричаха.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР