Управителният съвет на Федералния резерв (Фед) обяви създаването на програма

...
Управителният съвет на Федералния резерв (Фед) обяви създаването на програма
Коментари Харесай

Фед създава програма за финансиране на банки в затруднение на стойност $25 милиарда

Управителният съвет на Федералния запас (Фед) разгласи основаването на стратегия за срочно финансиране (Bank Term Funding Program - BTFP) на стойност $25 милиарда, чиято цел е да се обезпечи ликвидна поддръжка на банките и други отговарящи на изискванията депозитарни компании, с цел да се избегнат по-нататъшни проблеми с ликвидността на банките.

Този ход идва в миг, в който няколко американски банки се сринаха, предизвиквайки угриженост измежду вложителите за сигурността на техните депозити.

Наличност на заеми за фирмите

BTFP предлага заеми за период до една година на отговарящи на изискванията компании като банки, спестовни асоциации, кредитни съюзи и други правоспособни депозитни институции.

За да получат заем, фирмите би трябвало да заложат като поръчителство американски държавни скъпи бумаги, дългови скъпи бумаги на организации и скъпи бумаги, обезпечени с ипотеки, или други възможни активи, които ще бъдат оценени по номинална стойност. Фед счита, че BTFP ще служи като спомагателен източник на ликвидност против висококачествени скъпи бумаги, като отстрани нуждата институциите да продават скъпи бумаги в сложни интервали.

Паника в крипто пространството

Съобщението за BTFP идва след забележителната продажба на активи и акции от страна на Silicon Valley Bank, което докара до всеобщо евакуиране на инвеститори от банката. Тази суматоха се популяризира в крипто пространството, защото емитентът на постоянни монети Circle разкри, че има $3.3 милиарда в SVB, което провокира спомагателна паника и докара до това, че стабилната монета на компанията, USD Coin ,   загуби обвързаността си с щатския $.

Действията на FDIC за обезщетяване на вложителите на SVB

Обявяването на BTFP съответствува с утвърждението на дейностите на Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) за обезщетяване на вложителите на Silicon Valley Bank и закриването на основаната в Ню Йорк Signature Bank , базирайки се на систематичен риск.

Тези дейности ще допринесат доста за възобновяване на доверието в банковата промишленост, изключително измежду вложителите, които може да са изгубили доверие заради неотдавнашните банкови банкрути.

Значение на програмата за финансиране

BTFP е значим ход на Управлението за федерален запас за обезпечаване на ликвидна поддръжка на отговарящите на изискванията банки и други депозитарни компании. Програмата ще спомогне да се подсигурява, че потребностите на клиентите по време на разтърсвания ще бъдат задоволени.

С BTFP отговарящите на изискванията банки ще имат достъп до благонадежден източник на финансиране по време на стрес, което ще понижи риска от всеобщо евакуиране на средства от банките и други ликвидни рецесии.


 


Заключитение

В резюме, оповестяването на програмата за срочно банково финансиране (BTFP) ще способства в огромна степен за попречване на по-нататъшни проблеми с банковата ликвидност.

Компаниите, отговарящи на изискванията, към този момент ще имат достъп до благонадежден източник на финансиране в интервали на стрес, което ще понижи риска от всеобщо евакуиране на средства от банките и други ликвидни рецесии. След като FDIC утвърди дейностите за обезщетяване на вложителите в Silicon Valley Bank, този ход ще помогне за възобновяване на доверието в банковата промишленост, изключително измежду вложителите, които може би към този момент са изгубили доверие.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР