Употребата на наркотици сама по себе си със сигурност е

...
Употребата на наркотици сама по себе си със сигурност е
Коментари Харесай

И рибите стават наркозависими

Употребата на опиати сама по себе си сигурно е притеснително събитие. Но, става известно, от нея има и много непредвидени последици, за които учените сигнализират. И оттатък обществените и здравни проблеми, до които води, все по-отчетливо сe открояват и екологични.
 Сладководните риби и с какъв брой са намалели популациите им през последните 50 години
Ще изчезнат ли сладководните риби

Сладководните екосистеми са застрашени

Изследователи от Чешкия университет за науки за живота настояват, че равнищата на метамфетамин в сладководните потоци се покачват , което води до пристрастяване на рибите към опиата. " Там, където има употребяващи метамфетамин, има и замърсяване с него ", безапелационни са те.

Пътят на веществото от консуматорите до природата е доста елементарен - посредством отпадните води . Пречиствателните станции не са пригодени да обезвреждат наркотични субстанции, поради което водите, сякаш пречистени, се вливат в естествените потоци, само че носят със себе си медикаменти, опиати и други сходни.
 Снимка 538838

При направени проучвания на реки и водоеми в Чехия се открива централизация на метамфетамин до стотици нанограми на литър . Тъй като липсва изясненост какъв е резултатът върху водните жители, учените вършат опит.

Те зарибяват два 350-литрови резервоара със стотици кафяви пъстърви. В единия водата е нечиста с метамфетамин с равнища като тези, маркирани в природата. В другия тя е чиста.
 Снимка 538836

След осем седмици живот в нея, рибите стартират да демонстрират признаци на пристрастяване и откакто им се даде опция за избор къде да продължат да живеят, те избират водата, наситена с опиата, пред чистата, предава.
 Марихуана, канабис, легализирането на лекия опиат в някои щати на Съединени американски щати и какво е въздействието му върху потреблението на избрани храни
Дебелеем ли, в случай че пушим трева

Първо проучване, което свързва двете неща

Освен това, рибите, изложени на метамфетамин, имат нараснали равнища от него в мозъчната си тъкан и са по-малко дейни от естественото . А това може да понижи възможностите им за оцеляване и размножаване. Tези естествени функционалности остават на назад във времето поради желанието за нова " доза " от опиата. И по този начин резултатът може да е гибелен върху цели популации и екосистеми .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР