Университетската болница Александровска спешно набира дарения, за да бъдат закупени

...
Университетската болница Александровска спешно набира дарения, за да бъдат закупени
Коментари Харесай

Александровска болница има спешна нужда от средства за 5 респиратора

Университетската болница " Александровска " незабавно набира дарения, с цел да бъдат закупени 5 респираторни апарата. Необходимата сума от 222 000 лв. би трябвало да бъде събрана в оставащите 20 дни до доставката на техниката, съобщи БНР.
Александровската болница дружно с " Пирогов " и ВМА е избрана от здравното министерство да приема хора със подозрения за Covid-19. По тази причина лечебното заведение е поръчало доставката на 15 дихателни апарата от Япония.
Средствата за 10 от тях към този момент са обезпечени и нужните още 220 хиляди лева са за останалите 5 респиратора.
За събирането на средствата болничното заведение ще разчита на акцията #БългарияЗаБългария, която ще подкрепя лечебното заведение.
Припомняме, че предприемачът Ивайло Пенчев предложи да подари средства за 5 апарата, само че с изискването чиновниците на неговата компания " Уолтопия " да ги употребяват с преимущество.
Лекарите отхвърлиха да ги одобряват, като обясниха, че изпълнявайки такова изискване биха нарушили Хипократовата клетва.
Популярният ефирен водещ Слави Трифонов също даде обещание обилно подаяние на болничното заведение от 100 000 лв., само че без условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР