Университетът за национално и световно стопанство обяви класирането за учебната

...
Университетът за национално и световно стопанство обяви класирането за учебната
Коментари Харесай

Излезе първото класиране в УНСС

Университетът за национално и международно стопанство разгласи класирането за образователната 2023/2024 година. Резултатите от първото класиране към този момент са налични на уеб страницата и са налични за кандидат-студентите през техните профили.

„ Радваме се на рекорден за последните години интерес. Над 6100 кандидат-студенти желаят да учат в УНСС ", разгласи ректорът проф. доктор Димитър Димитров.

Ректорът проф. доктор Димитър Димитров пожела шанс на всички кандидат-студенти и даде алегоричен старт на записването на признатите студенти, като персонално разгласява резултатите.

През тази година процесът по записване е доста улеснен и изцяло цифровизиран. Всеки кандидат-студент получава автоматизирано известие от софтуерната платформа на университета дали е признат или че може да продължи във второ класиране.

Класираните кандидат-студенти могат да се запишат в специалността, в която са признати или да потвърдят желанието си да вземат участие в идващите стадии на класирането. Ако желаят да се образоват в мечтаната компетентност, само че мястото им в запасите не ги удовлетворява, опция е платената форма на образование. Достатъчно е да подадат съответното заявление, с цел да бъдат записани.

Вече имаме над 200 претендента, записани в платена форма на образование. Разликата в семестриалните такси е минимална - 300 или 400 лева за държавна поръчка, според от направлението, против 800 или 1100 лева такса за платено образование. Семестриалните такси в УНСС остават едни от най-ниските за страната. Политиката на УНСС е да дава право на общежитие на всички свои студенти, без значение от определената форма на образование.
От тази година след влизане в самостоятелния си профил кандидат-студентите ще могат да видят и минималните балове и броя на запасите преди тях. Така сами ще могат да преценяват възможностите си за банкет в мечтаната компетентност. Ако са харесали специалността, в която са класирани на този стадий, могат да се запише онлайн или на място.

Също от тази година за първи път УНСС приема студенти и по взаимни стратегии с други университети. Интересът към първите за България такива стратегии -„ Киберсигурност и електронно ръководство " и „ Компютърна обработка и разбор на данни " взаимно с Тракийския университет, е доста огромен. На процедура това значи две паралелни класирания и претендентите би трябвало да решат в коя компетентност желаят да се образоват и да го отбележат в профила си. Студентите главно ще учат в УНСС, когато има потребност от изнесено образование или профилирани лаборатории ще посещават ТрУ. Завършилите ще получат тапия, подписана от двамата ректори.

Срокът за записване на класираните студенти, както и за присъединяване във второ класиране е 15 юли 2023 година Записването става онлайн или на място в отдел „ Студенти - бакалавър ". Онлайн записването е допустимо от 9:00 часа на 11.07.2023 до 24:00 на 15.07.2023, На място в УНСС записването стартира на 12 юли от 9:00 часа и ще продължи и в събота, 15-и юли, в границите на работното време.

Всички, които срещат усложнения при записването, могат да потърсят помощ посредством нашия Център за кандидатстудентски въпроси - тел. 02 905 29 99 или на e-mail: [email protected]
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР