United Cup, група АБългария – Гърция 1-3Димитър Кузманов – Михаил

...
United Cup, група АБългария – Гърция 1-3Димитър Кузманов – Михаил
Коментари Харесай

Кузманов донесе първа победа на България на United Cup


United Cup, група А

България – Гърция 1-3

Димитър Кузманов – Михаил Перволаракис 6-1, 6-1

Димитър Кузманов донесе първа победа на България в историята на United Cup. Третата ни ракета се показа на доста високо равнище и записа безапелационна победа над международния №504 Михаил Перволаракис, като по този метод отборът ни редуцира пасива си в конфликта с Гърция на 1-3.

Кузманов сервираше чудесно първоначално, като това му оказа помощ да стартира мача по най-хубавия метод – с гейм на нула след няколко къси разигравания. Перволаракис бе неоснователен на сервис, което разреши на третата ни ракета да поведе с 0-30, само че гръцкият тенисист завоюва подаването си след няколко доста положителни отигравания при мрежата. Кузманов обаче продължи да управлява разиграванията с доста положителни офанзиви от главната линия и си върна водачеството при 2-1. Българинът сподели вариативност, като при следващото излизане на мрежата от страна на Певрволаракис „ матира “ гърка с отличен прехвърлящ удар.

Кузманов продължи да се движи доста по-добре по корта, като в това време се приспособява към играта на Перволаракис. Световният №196 стигна до три следващи брейкпойнта след непредизвикана неточност на гръцкия тенисист при привидно лесна топка на мрежата. При последвалото разиграване Перволаракис още веднъж изпрати топката в навън и Кузманов осъществя първия пробив в мача.

В петия гейм Кузманов си усложни живота, като разреши на съперника си да реализира поврат от 30-0 и да стигне до опция за връщане на пробива. Той обаче бе пропуснат след непредизвикана неточност, а след това третата ни ракета още веднъж стартира да затруднява гърка с началния си удар и след ретур в мрежата пловдивчанинът усили преднината си на 4-1.

Перволаракис бе покрай отва да прекъсне серията на Кузманов, само че пропусна два геймбола. Впоследствие гъркът позволи две следващи двойни неточности при 40-40 и това докара до пробив за 5-1 в интерес на Кузманов. В седмия гейм българинът позволи първата си двойна неточност в мача, което разреши на Перволаракис да поведе с 15-30. Третата ни ракета обаче възвърне равенството с форхенд уинър по правата, а след това стигна до сетбол след ретур в навън на Перволаракис. Кузманов не пропусна чудесната опция и завоюва първата част с 6-1 след нова непредизвикана неточност на международния №504.

Перволаракис увеличи качеството на сервиса си и поведе при започване на втория сет, макар че в хода на гейма разкри пред съдията, че има проблеми с китката. Кузманов обаче бързо преоткри правилния темп и възвърне равенството с гейм на нула. Българинът продължи да се движи доста по-добре по корта и стигна до брейкпойнт след превъзходен слайс по правата.

Той обаче не бе осъществен, след което международният №196 пропиля още един късмет. Пловдивчанинът обаче продължи да господства и стигна до трети брейкпойнт, при който българинът догони къса топка и отговори с нова чудесна офанзива по правата, след която пробивът за 2-1 стана факт.

Перволаракис изиска здравно спиране, само че след него положението му не се усъвършенства изключително и Кузманов усили преднината си след нов безапелационен сервис гейм. Гръцкият тенисист продължи да разчита на офанзиви „ сервис-мрежа “, само че третата ни ракета бе доста стабилен на посрещане, а минаващите му удари продължаваха да бъдат все по този начин качествени. Кузманов завърши гейма с превъзходен ретур уинър, като по този метод натрупа удобен задатък от 4-1.

Двубоят продължи да се развива отлично за българина, който направи още една крачка към успеха след нов сервис гейм на нула в актива си. Кузманов стигна до успеха без особени проблеми и победи с 6-1, 6-1 след нова непредизвикана неточност на Перволаракис.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР