Уникални ангели, гълъби, сърца, камбанки, звезди и картички са само

...
Уникални ангели, гълъби, сърца, камбанки, звезди и картички са само
Коментари Харесай

Да бъдем хора! Уникални коледни играчки чакат своите купувачи на Главната

Уникални ангели, гълъби, сърца, камбанки, звезди и картички са единствено част от изненадите за Коледа, които всеки може да си закупи от Социалната къщурка. Украсите и играчките са направени от потребителите на обществени услуги в града. Проектът е на дирекция " Социална политика “ на Община Пловдив и се осъществя за втора поредна година.

Социалната къщурка към този момент има своите първи гости и купувачи. Тя е ситуирана на пл. " Стефан Стамболов “ до огромната коледна елха пред постройката на община Пловдив. Освен наслада за празниците за възрастни и деца, това е и огромно задоволство за изработилите продуктите, защото по този метод се осъществят направените от тях неща. Всяко едно произведение е ръчно направено и е резултат от въображението и гения на този, който го е изработил.

Набраните средства от покупката на играчките и украшенията ще могат да се употребяват от общинските обществени услуги и институции за разширение опциите за обществена интеграция и ресоциализация на потребителите, участващи в стратегиите за арт-терапия. 

На място ще има демонстрации на издухване на стъклото от занаятчия по стъклодухане, като направените на място произведения, се оферират за продажба с благотворителна цел в интерес на " Ателие за стъклени магии " към Дома за възрастни хора с умствена назадничавост " Св. Врач ".

Магнитите за хладилници и керамичните висулки са направени от работещите в Оперативна програма " Социално дружество за хора с увреждания “, което беше основано преди няколко месеца по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 година, предпочитана ос 2 " Намаляване на бедността и поощряване на общественото включване ".

Целта на общественото дружество е да се окаже обществено влияние върху живота на хората с увреждания, само че и посредством построяването на разнообразни умения и пълномощия да се усъвършенства тяхната интеграция в обществото, на метода и качеството им на живот, действително да се реализира тяхното приобщаване, с помощта на взаимно съдействие, поддръжка и доверие в качествата им.

Социалната коледна къщурка ще бъде работи до 5 януари 2019 година и всеки искащ да подкрепи обществената идея може да се включи, като закупи коледна играчка или декорация. Дирекция " Социална политика “ пожелава Весели коледни и новогодишни празници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР