Униформените във Врачанско са в готовност за първия учебен ден,

...
Униформените във Врачанско са в готовност за първия учебен ден,
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие в първия учебен ден в област Враца, ето какво съветват униформените

Униформените във Врачанско са в подготвеност за първия образователен ден, заяви началникът на бранш „ Пътна полиция “ основен контрольор Петър Цветков.
Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца е провела срещи с кметовете на общините в региона, за запазване на публичния ред. Униформените и чиновници на общините са направили охранителни инспекции в региона на всяко образователно заведение. Изпратени са уведомителни писма за премахване на пропуските и предприемане на спомагателни ограничения за обезпечаване сигурността към детските градини и учебните заведения.
Проверяващите са следели за успеваемостта на светофарите, уличното осветяване, видимостта на пътната маркировка, защитните огради и изходите на всяка образователна институция.
След събеседване с Регионалното ръководство на образованието, са взети ограничения за отбягване на пътните катастрофи. В тази връзка са направени графици за осъществяване на беседи в детските градини и учебните заведения, с цел да се срещнат децата с сигурността на придвижването по пътищата.
До 31 октомври се организира обичайна акция на Министерство на вътрешните работи „ Децата потеглят на учебно заведение, да ги пазим на пътя “.
От 16 до 22 септември ще се състои Седмицата на Детската Пътна Безопасност. 16 септември ще се празнува денят на предварителната защита, под надпис „ Остани жив, пази живота “. Целта е да не бъде позволено нито едно пътно произшествие в страната. За да могат да привлекат вниманието на жителите, служебните коли на полицията във Враца ще бъдат с включен светлинен сигнал. В 12 часа на обяд, патрулите ще бъдат и с включена звукова сигнализация.
Както и предходната година, по този начин и тази, Министерство на вътрешните работи са изготвили график за наблюдаване в региона на образователните заведения, за понижаване пътните произшествия. Началникът на „ Пътна полиция “ добави още, че чиновниците на реда, при нужда, постоянно са в подготвеност да стартират ръчно контролиране на придвижването.
Униформените поучават учениците да избират най-краткия маршрут до учебно заведение. Друга значима рекомендация е пресичането на зелено. Децата постоянно би трябвало да изчакват разрешителната сигнализация на уредбата. Когато се движат по тротоара, би трябвало да са от лявата страна на банкета. При секване е належащо учениците да се убедят, че водачите са ги видели и са в подготвеност да понижат или спрат.
Важно е, при прекосяване през рисково кръстовище, това да става с съществена група пешеходци или възрастен човек.
Полицаите се обръщат и към родителите, като ги поучават да дават на децата си номера, към които да се извърнат при пътен случай. Това са незабавният телефон 112 или на някой непосредствен човек, който да може да се отзове.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР