Унгарското правителство е платило над 40 милиона евро за реклами

...
Унгарското правителство е платило над 40 милиона евро за реклами
Коментари Харесай

Унгария е похарчила 40 млн. евро за кампанията срещу Сорос през 2017 г.

Унгарското държавно управление е платило над 40 милиона евро за реклами на двете си " национални съвещания " за мигрантите и за съобщаването на " резултатите " им. Това заяви неправителствената организация " Атлатсо " (Atlatso.hu), базирайки се на данни, получени по закона за достъп до социална информация в страната.

Близо една трета от тези средства са отишли при Льоринц Месарош, непосредствен другар на премиера Виктор Орбан, отбелязва " Атлатсо ". Месарош се прочу като бивш кмет на село Фелчут (родно за Виктор Орбан) с едвам 1800 поданици, станал един от най-бързо забогателите хора в света.

Според организацията държавното управление е поискало 375 евро за данните и против сумата е предложило сканирани документи.

Между едвам трета и половината от бюджета - равна на 17.3 милиона евро - е била за реклами в печатни медии. Ефирно време е купено с 8.69 милиона, а за интернет изявления са били предопределени 6.45 милиона евро, за билбордове, плакати и други 5.7 милиона, а за радиореклама - 2.3 на 100.

Кой печели

Каналът на Месарош - " Ехо " - е получил 12.8 милиона евро за акцията дружно с печатаните и онлайн списания, които той има. По " доходи " от акцията следва свързваният с " Фидес " предприемач Андраш Томбор с 5.14 млн. евро. Общо към 70% от над 40-те милиона са се озовали в ръцете на петима (включително Месарош и Томбор) души. Сред тях са политическият съветник на Орбан, Арпад Хобон, режисьорът Анди Вайна и притежателят на известния ефирен канал TV2 Томаш Ракоши.

Според " Атлатсо " огромна част от спечелилите от акцията медии са близки до ръководещите.

Миналия месец управляващите в Будапеща оповестиха, че е допустимо даже да предложат закон, с който да спрат " проекта на Сорос " за мигрантите. Изявлението беше направено по-малко от три месеца преди парламентарните избори, които ще са при започване на април.

В разгара на акцията из цяла Унгария - по улиците на огромните градове и в медиите - имаше плакати и известия с апели жителите да спрат проектите на Сорос за наводнение на Европа с мигранти, които Орбан и други в държавното управление настояват, че той управлява. В отговор американският милиардер упрекна премиера, че се пробва да се задържи на власт, като разпалва ненавист.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР