Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че страната му ще

...
Унгарският премиер Виктор Орбан заяви днес, че страната му ще
Коментари Харесай

Унгария няма да изтегля контингента си от Ирак

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи през днешния ден, че страната му ще остави войските си, ситуирани в Ирак, до момента в който близкоизточната страна продължава да съблюдава съглашението сред двете държавни управления, съобщи Асошиейтед прес.

След съвещание на министерския съвет в Будапеща Орбан сподели пред публицисти, че има направени проекти, в случай че се наложи евакуация на унгарските военни, и те ще бъдат приложени " неотложно ", в случай че Ирак се отдръпна от двустранното съглашение.

Орбан добави, че Унгария желае позицията на Европейски Съюз по спора Съединени американски щати - Иран да бъде по-близка до тази на Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Външните министри на страните от Европейски Съюз се събират на следващия ден в Брюксел, с цел да обсъдят иранската рецесия, като фокусът ще бъде върху понижаване на напрежението сред Вашингтон и Техеран. На конференция Орбан уточни, че би желал " европейската позиция, която по иранския въпрос не е ясна, да бъде насочена към израелско-американската ".

Унгария е член на НАТО от 1999 година и сега към 150 нейни бойци са ситуирани в Иракски Кюрдистан, напомня Българска телеграфна агенция.

Унгарски военни вземат участие в няколко интернационалните задачи по света, като дилемите им са най-вече мироопазващи и свързани с построяването на партньорство, показва АП. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР