Унгарският премиер Виктор Орбан с много конкретни изявления в ефира

...
Унгарският премиер Виктор Орбан с много конкретни изявления в ефира
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Украйна загуби суверенитета си, САЩ печелят, Европа - губи

Унгарският министър председател Виктор Орбан с доста съответни изказвания в ефира на радио Kossuth. В прав текст Орбан декларира, че изгодите от спора в Украйна са извънредно за Съединени американски щати, а европейците търпят най-големи загуби в стопански проект.

„ Потърпевши от неверната политика на наказания и водене на военни дейности са европейците. От войната печели Америка, изрично губи Европа. За Русия е дискусионна позицията, дали сега печели или губи, само че в случай че приказваме за пари, тя въобще не губи толкоз мнго... Най-общо, в стопански проект може уверено да се твърди, че единственият или по-точно максимален губещ от целия спор, е Европа “, споделя Орбан.

Унгарският министър председател и по-рано нееднократно е заявявал, че Европа губи, като се отхвърля от съветските енергоносители в интерес на американски доставки, тъй като по този начин заплаща по-висока цена. „ Унгария не е единствената страна, която повдига въпроса какво се случва на континента и кому това е преференциално, когато загърбваме съветските енергоносители и се насочваме към импорт от Съединени американски щати. Ако съпоставим цената на газа в Съединени американски щати с цената, по която американците го продават в Европа, ще забележим фрапантна разлика. Пет-десет пъти газта в Съединени американски щати е по-евтина, в сравнение с цената, която ние им плащаме... “, споделя още Орбан.

По думите му „ би трябвало да попитаме американските ни другари, кой печели в тази ситуация? Ние, европейците, категрично губим, и виждаме, че вие печелите. Русия, най-малкото – не губи... Ние, Европа, в последна сметка единствено ще загубим “, акцентира Виктор Орбан.

Той също така подчертава, че газопроводът „ Северен поток “ е спрян в резултат на терористичен акт и всяка държа, съпричастна към случая, би трябвало да се дефинира като държава-терорист. „ Последният газопровод с огромен транспортен потенциал е „ Турски поток “, по който се доставя Унгария. Ако някой взриви и него или го изведе от строя, нашата страна и Сърбия ще считат сходни дейности за терористичен акт и ще работят съответно “.

Унгарският министър председател декларира изрично: „ Ако в Съединени американски щати изискат, то мирът ще настъпи още на следващия ден сутринта. Защо те не желаят това? Въпросът си задава целия свят. Защото Украйна на процедура загуби суверенитета си: няма пари, няма военна индустрия, няма свои мощности за произвеждане на оръжия. Пари [Украйна] получава главно от Съединени американски щати, военни доставки – също от Америка и Запада “, споделя Виктор Обран пред радиото
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР