Унгарският премиер Виктор Орбан потвърди в петък, че ще посети

...
Унгарският премиер Виктор Орбан потвърди в петък, че ще посети
Коментари Харесай

Орбан вярва, че Тръмп може да сложи край на войната в Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан удостовери в петък, че ще посети Доналд Тръмп във Флорида идната седмица. Той за следващ път определи  възможното като " единствения сериозен късмет " за завършек на войната в Украйна, оповестява АП.

Обръщайки се към дипломатически конгрес в Турция, Орбан също по този начин допусна, че възможното завръщане на Тръмп в Белия дом може да помогне за преустановяване на спора в Газа.

Срещата на Орбан с Тръмп идва, когато някогашният президент на Съединени американски щати се пробва да насочи вниманието си към идния си избирателен реванш с сегашния държавен глава Джо Байдън. Политическата позиция на Тръмп в личната му партия наподобява по-силна от всеки път, откакто елементарно завоюва първичните избори за президент на републиканците.

" Единственият сериозен късмет за мир е, в случай че той успее да се върне и да подписа мир ", сподели Орбан пред форума. В противоположен случай войната сред Украйна и Русия ще бъде дълга. Завръщането на Тръмп " е причина за мощен и бърз мир на европейския континент ", продължи той.
 Орбан: Връщането на Тръмп е
Орбан: Връщането на Тръмп е " единственият излаз " от войната в Украйна

Това съобщи министър председателят на Унгария в изявление с Тъкър Калрсон

Орбан сподели, че е уверен, че в случай че Тръмп беше на поста, когато стартира войната в Украйна, " в този момент нямаше да има война ".

Коментирайки войната в Газа, унгарският министър председател сподели, че Тръмп е имал " схващане " за спора.

" Той направи нещо, което породи известна вяра ", сподели Орбан във връзка със споразуменията на Абрахам, които имаха за цел нормализиране на връзките сред Израел и страните от Персийския залив.

Орбан и Тръмп са дългогодишни съдружници .

През април 2023 година, наказателни каузи на Тръмп, Орбан разгласява известие в поддръжка на Тръмп, призовавайки го " да продължи да се бори ".

В началото на 2022 година Тръмп сподели, че дава своята " цялостна поддръжка и утвърждение " на акцията за преизбиране на Орбан през същата година.
 Тръмп поставя завършек на войната с
Тръмп поставя завършек на войната с " лесна договорка "

Той съобщи, че би употребявал положителните си връзки с водачите на двете страни с цел да реализира съглашение

Двамата се срещнаха през август 2022 година в голф клуба на Тръмп в Бедминстър, Ню Джърси, когато Орбан пътува до Съединените щати, с цел да приказва на Конференцията за консервативно политическо деяние или CPAC в Тексас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР