Унгарският премиер Виктор Орбан каза в интервю за френското седмично

...
Унгарският премиер Виктор Орбан каза в интервю за френското седмично
Коментари Харесай

Орбан изрази готовност да смекчи позицията си за помощта за Украйна

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели в изявление за френското седмично списание " Поан ", че е подготвен да смекчи позицията си за нов пакет от помощи за Украйна.

Новината идва, откакто в неделя Файненшъл таймс, че Европейският съюз (ЕС) обмисля да удари стопанската система на Унгария, в случай че страната наложи несъгласие върху помощта за Украйна . Въпросът ще бъде разискван на изключителна среща на върха на Европейски Съюз в четвъртък.

Планът е 50 милиарда евро от бюджета на Европейски Съюз да бъдат предоставени на Украйна за период от четири години.

" Унгария е подготвена да взе участие във взимането на общото решение от страна на 27-те (страни членки на ЕС), в случай че бъде обезпечено, че отсега нататък ще решаваме всяка година дали да даваме тези пари, или не. И това годишно решение би трябвало да има същото правово съображение, както и в този момент: то би трябвало да бъде единомислещо ", споделя Орбан пред " Поан ".

Той обичайно се афишира срещу финансовата и военна помощ за Киев и поддържа положителни връзки с Москва от началото на непредизвиканата съветска експанзия в Украйна през 2022 година

Унгария беше единствената страна от Европейски Съюз, която на срещата на върха през декември.

В документа, забелязан от Файненшъл таймс (ФТ), се предлага Брюксел да заплаши Унгария с дефинитивно прекъсване на средствата за подкрепяне на нейната стопанска система. Към момента Будапеща получава милиарди евро от общия европейски бюджет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР