Унгарският премиер Виктор Орбан бе подложен на остри критики от

...
Унгарският премиер Виктор Орбан бе подложен на остри критики от
Коментари Харесай

Украйна се скара на Орбан: Не зачита страната и народа ни

Унгарският министър председател Виктор Орбан бе подложен на остри рецензии от страна на украинското министерство на външните работи, съобщи ДПА.

" Изявленията на Орбан показват патологично неуважение на Украйна и украинския народ, които се борят против съветската експанзия ", се споделя в изказване на уеб страницата на външното министерство. В него унгарският водач е упрекнат политическа непредвидливост.

Това изказване идва в отговор на мнение на Орбан, в което той загатна, че войната може да бъде прекъсната, в случай че Съединени американски щати престанат да доставят оръжия на Украйна.

Според украинското външно министерство Орбан по сходен метод работи в посока на украинското проваляне, макар че това ще усили заплахата и от съветска експанзия, ориентирана към Унгария. " Унгарският водач би трябвало да се запита дали желае мир ", добавя ведомството.

В изявление Орбан съобщи, че " Украйна може да продължи да се бори единствено до момента в който Съединени американски щати я поддържат с пари и оръжия. Ако американците желаят мир, то мир ще има ", сподели той.

Отношенията сред Украйна и Унгария са напрегнати. Орбан на няколко пъти се опита да блокира поддръжката на Европейски Съюз за Украйна и глобите против Русия. 

Неотдавна на обществено място министър председателят се появи и със шал, на който имаше карта с Велика Унгария, включваща и украинска територия. А сред двете страни има и спор по отношение на унгарското малцинство в Украйна.

Орбан също по този начин поддържа мощни връзки с съветския президент Владимир Путин, а Унгария си остава мощно подвластна от Русия за газовите си доставки.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР