Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че Унгария не иска да

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че Унгария не иска да
Коментари Харесай

Орбан не спира с активностите си - вече иска да поемем политическия контрол в Брюксел

Унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че Унгария не желае да напусне Европейски Съюз, защото, по думите му, главните му правила са положителни, само че желае да " поеме политическия надзор в Брюксел.Това той съобщи пред новинарската телевизия HirTV. Какво тъкмо схваща той под " политически надзор " обаче, по този начин и не излиза наяве.

Унгарският водач признава, чесътрудничеството на европейските нации, общият пазар и взаимната работа в екип за подсилване на една добра концепция са в интерес и на неговата страна. В същото време Орбан декларира, че не е належащо да се основава " свръхдържава ", която да третира членовете си като провинции.

" Нямаме потребност от подобен Брюксел, а от Брюксел, който поддържа суверенитета и самоуважението, който разрешава на страните да вземат решение по какъв начин желаят да живеят, в сходство с културните си обичаи. Нуждаем се от Брюксел, който управлява пазара, само че не споделя на един поляк, маджарин или португалец по какъв начин да живее. Трябва да спечелим идните избори за Европейски парламент и тогава ще можем да поемем политическия надзор в Брюксел ", съобщи главата на унгарското държавно управление. Но по този начин и не споделя в прав текст кои са тези " ние ", които ще постановат нови правила и ще упражняват надзор в Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР