Унгарският министър-председател Виктор Орбан призова за пресушаване на корупционното блато

...
Унгарският министър-председател Виктор Орбан призова за пресушаване на корупционното блато
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Нишките от „Катаргейт“ могат да отведат до самия връх на ЕС


Унгарският министър-председател Виктор Орбан прикани за " пресушаване на корупционното тресавище " в Европейски Съюз, като загатна, че " нишките " от абсурда със задържането на заместник-председателя на Европейския парламент могат да отведат до самия връх.

В петък белгийските управляващи направиха няколко арестувания и обиски в Брюксел по отношение на следствие на подозрения за корупция в Европейския парламент, свързани със Световната купа по футбол в Катар. Заместник-председателят на Европейския парламент, гръцкият политик Ева Кайли, и нейният сътрудник са арестувани, а жилището на политика е претърсено. Орбан разяснява иронично задържането ѝ, като напомни, че на Унгария не са изплащани средства от фондовете на Европейски Съюз хипотетично поради обвинявания в корупция.

" Всички знаеха, че в Брюксел е цялостно с корупционни случаи, само че в този момент се стигна до такова равнище, че полицията трябваше да вземе ограничения... Време е да пресушим блатото в Брюксел ", съобщи Орбан във видеопослание, оповестено в обществените мрежи.

" Обиските не престават, полицията конфискува милиони евро, а всички се чудят кои други брюкселски политици може да са забъркани. Според мнозина нишките могат да отведат до най-високите равнища ", сподели Орбан.

Той съобщи, че срещата на върха на Европейски Съюз е изслушала ръководителя на Европейския парламент и е призовала за задълбочено и всеобхватно следствие на корупционния скандал.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР