Унгарските пчелари са разочаровани, че правителството неочаквано е отменило забраната

...
Унгарските пчелари са разочаровани, че правителството неочаквано е отменило забраната
Коментари Харесай

Пчеларите в Унгария се присъединиха към протеста срещу безмитния внос от Украйна

Унгарските пчелари са разочаровани, че държавното управление ненадейно е отменило възбраната за импорт на украински мед, въведена предходната година. Те се причислиха към митингите на земеделците и участваха в демонстрациите против безмитния импорт на селскостопански артикули от Украйна.
Официалната причина, посочена за анулацията на възбраната за импорт на мед, е, че в Унгария е приключил медът. Това не е правилно! Пчеларите имат ресурси от мед за една или повече години, казусът е, че той не доближава до пазара. Тъй като няма да го продаваме под себестойност, той не покрива разноските ни.
Ищван Сароси, пчелар

Медът от Украйна е доста по-евтин от меда от Унгария и пчеларите в страната споделят, че препитанието им е в заплаха. Повече от половината от меда, създаден в Унгария, не се продава в границите на страната. Той се продава в Европейски Съюз, където евтиният и подправен имитиращ мед от Украйна и Китай е намалил цените. Според тях е доста по-лесно да се създава артикул, разбъркан с разнообразни добавки, нормално глюкозо-фруктозни сиропи, или даже изцяло неестествен мед. Миналата година Европейската комисия разгласява изследване, съгласно което съвсем половината от тествания мед е съдържал някаква изтъквам " подозрителна " добавка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР