Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, големите търговски вериги, застрахователните

...
Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, големите търговски вериги, застрахователните
Коментари Харесай

Унгария налага извънредни данъци на банките и големите компании

Унгария ще задължи банките, телекомуникационните компании, огромните търговски вериги, застрахователните компании, енергийните компании и самолетните компании да внасят " забележителна част от спомагателните си облаги " в държавния бюджет . Това разгласи във Facebook министър председателят Виктор Орбан, оповестява " Ройтерс ".

Той уточни, че банките и фирмите, които се възползват от актуалната сложна обстановка на фона на войната в Украйна и растящите цени, ще би трябвало да влагат в подсилване на унгарската войска и в скица за финансиране на сметките за ток на семействата.

Допълнителният налог ще се ползва през актуалната година и 2023 година

Орбан не посочи размера на целевите доходи от новите ограничения, пояснявайки, че цялостните детайлности ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.
 Виктор Орбан афишира изключително състояние в Унгария
Виктор Орбан афишира изключително състояние в Унгария

Извънредното състояние като нов управнически инструмент бе утвърдено от Народното събрание по-рано през днешния ден

Унгарският министър председател не за първи път постанова спомагателни налози на банки и други браншове, с цел да запълни дупките в държавния бюджет. Той предприе сходна стъпка и след финансовата рецесия. През 2010 година Орбан таксува банки, търговски сдружения и енергийни компании, което оказа помощ за понижаване на недостига, само че подкопа доверието на вложителите.

Във вторник унгарският министър председател Виктор Орбан заяви, че на фона на спора в Украйна, който провокира стопански разтърсвания в Европа.

Орбан съобщи, че.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР