Унгария продължава да е във фаза на обсъждане. Цената там

...
Унгария продължава да е във фаза на обсъждане. Цената там
Коментари Харесай

Атанас Тасев: След 5 години никой няма да говори за Белене и той ще бъде продаден

Унгария продължава да е във фаза на разискване. Цената там е толкоз висока, че плана би трябвало да бъде дотиран в първите 20 години, сподели във връзка проектитре за " АЕЦ Белене " Иван Хиновски в предаването " Денят онлайн " по Канал3.

" Всички нови мощности, единственото изискване да бъдат построени е да получат дълготраен контракт. Доклада на Българска академия на науките е надалеч от условията на България и на Европейски Съюз. Това е частен разбор, който  не проучва бъдещето на топло-електрическите централи или хидро капацитета на река Дунав. Един подобен план има няколко съществени фактора- цената му и рентабилността (която подвига и цената) ", сподели той. 

" За да се притегли запас за централите, би трябвало да се притегли спонсор. Това, което е направило Българска академия на науките е много необичайно. Те можеха да намерят по-добри разновидности.  Нито аз, нито Иван Хиновски, нито Българска академия на науките могат да вършат обосновки за строителен обект. Единственият индивид, който може да направи план е министърът на енергетиката. Най-вероятно след 5 години никой няма да приказва за " Белене " и той ще бъде продаден. Трябват извънредно доста средства, които ще вдигнат държавният недостиг. Този план не е за нашата уста ", добави Атанас Тасев. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР