Със съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков

...
Със съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков
Коментари Харесай

Щангистите ни ще участват в Париж 2024

Със съдействието на министъра на младежта и спорта Георги Глушков към този момент е подсигурено присъединяване на щангистите ни на Олимпийските игри в Париж, оповестиха от ММС.

" След диалози сред министър Глушков и Асен Христов, ръководител на Надзорния съвет на „ Еврохолд България “ АД, е обезпечена сумата от $36 600, която Българска федерация по повдигане на тежести дължи на интернационалната централа. По този метод състезателите с квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат позволени до присъединяване на най-големия състезателен конгрес. Както е известно, задължението на БФВТ беше спънка пред тежкоатлетите ни за изява на Игрите в Париж ", написаха от Министерството.

Заради дълга на БФВТ към интернационалната федерация присъединяване на тримата ни тежкоатлети бе под въпрос. Тримата щангисти с олимпийски квоти Карлос Насар, Божидар Андреев и Иван Димов ще бъдат изцяло обезпечени, защото нормативната уредба на ММС разрешава целево финансиране на състезатели с визи. Към момента планове са дали клубовете на двама от тримата състезатели, стана ясно по-рано през днешния ден, напомни БГНЕС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР