Унгария няма да арестува руския президент Владимир Путин Владимир Путин

...
Унгария няма да арестува руския президент Владимир Путин Владимир Путин
Коментари Харесай

Унгария няма да арестува Путин, ако той влезе на нейна територия

Унгария няма да арестува съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, в случай че той влезе на нейна територия, съобщи през днешния ден на брифинг Гергей Гуяш, шеф на канцеларията на унгарския министър председател Виктор Орбан, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9960
Гуяш посочи, че не би имало правно съображение за сходен арест.

Унгария е подписала и утвърдила Римския статут, по силата на който е основан Международният углавен съд (МНС). В петък съдът издаде заповед за арест на президента Путин въз основа на обвинявания, че е виновен за депортирането на деца от Украйна в Русия. Според МНС има задоволително учредения да се счита, че Путин носи персонална наказателна отговорност, отбелязва Ройтерс.

В отговор на журналистически въпрос дали Путин би бил задържан, в случай че пристигна в Унгария, Гуяш сподели, че Римският статут не е част от унгарската правна система.

" Като се обърнем към унгарското право, ще установим, че не можем да арестуваме съветския президент, защото Статутът на МНС не е обнародван в Унгария ", разясни Гуяш.

Началникът на премиерската канцелария сподели още, че унгарското държавно управление " не е дефинирало позиция " по въпроса със заповедта за арест на Путин, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Подобни решения не са най-уместните, защото тласкат нещата към спомагателна ескалация, а не към мир. Това е моето персонално, субективно мнение ", посочи Гуяш.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР