Унгария не може да подкрепи новия пакет от санкции на

...
Унгария не може да подкрепи новия пакет от санкции на
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да подкрепи санкциите на ЕС срещу Русия в сегашната им форма

Унгария не може да поддържа новия пакет от наказания на Европейския съюз, който включва ембарго върху вноса на нефт в настоящия му тип , оповестява Агенция Ройтерс. Това съобщи министър председателят Виктор Орбан в петък.

Орбан сподели, че актуалното предложение на Европейската комисия за възбрана на вноса на съветски нефт би представлявало " атомна бомба ", хвърлена върху унгарската стопанска система , като добави, че Унгария е подготвена да договаря, в случай че види ново предложение, което да дава отговор на унгарските ползи.

Изпълнителната власт на Европейския съюз в сряда предложи най-строгия пакет от наказания до момента против Москва за нейната война в Украйна, само че няколко страни, обезпокоени от въздействието на спирането на вноса на нефт от Русия, застанаха на пътя на съглашението.

Шепа страни от източната част на Европейски Съюз са загрижени, че прекъсването няма да им даде задоволително време да се приспособяват , макар че дипломати споделиха, че на Унгария и Словакия ще бъде даден период до края на 2023 година

Орбан съобщи пред държавното радио, че Унгария ще има потребност от 5 години и ще направи големи вложения в своите рафинерии и тръбопроводи, с цел да може да трансформира сегашната си система, която разчита към 65% на съветски нефт.
 Унгария: В проекта на Европейски Съюз за възбрана на съветския нефт липсва гаранция за сигурност
Унгария: В проекта на Европейски Съюз за възбрана на съветския нефт липсва гаранция за сигурност

Физически невероятно е да се ръководи Унгария или унгарската стопанска система без съветски нефт.

" Знаем тъкмо от какво се нуждаем, преди всичко ни трябват 5 години, с цел да приключим целия този развой 1-1,5 години не са задоволителни за нищо ", сподели Орбан и добави, че Унгария също ще има потребност от големи вложения в рафинерии и корабната система да разреши импорт на неруски нефт.

Орбан се усъмни дали е рационално да се вършат вложения в подобен мащаб за резултат след 4 до 5 години, до момента в който войната в Украйна се случва в този момент. Той сподели, че Унгария чака да види ново предложение от Комисията.

" Не желая да се конфронтирам с Европейски Съюз, а да си подпомагам, само че това е допустимо единствено в случай че те вземат поради нашите ползи. "

Орбан сподели също, че Унгария няма да поддържа включването в черния лист на главата на съюзената с Кремъл Руска православна черква, патриарх Кирил, защото това е " въпрос на религиозната независимост ".

Той повтори позицията на Унгария да не изпраща оръжия в прилежаща Украйна, защото тези колета ще станат обект на съветски офанзиви в региона оттатък границата в Западна Украйна, където живеят етнически унгарци, сподели той.
 Петрол,
Петрол, " Сбербанк " и медии в новия пакет от наказания

На Словакия и Унгария ще бъде даден по-дълъг гратисен период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР