Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви, че

...
Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви, че
Коментари Харесай

Атентатът срещу Фицо - политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията съобщи, че не е ясно какви са претекстовете за Словакия е една доста разграничена страна сега. По отношение на войната в Украйна, тя е разграничена и по отношение на връзките си с Русия, както и България, разяснява той в студиото на bTV.

Според него войната в Украйна е трансформирала обществeното мнение в Словакия и в България. Войната в Украйна промени благосклонностите в двете страни, уточни Безлов. Той не е оптимист, че разделянето за войната ще завърши.
 Атентатът против Роберт Фицо - общоевропейски признак?
Атентатът против Роберт Фицо - общоевропейски признак?

Според Милен Керемедчиев е позволен сериозен пропуск при защитата на словашкия министър председател

Бившият дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова пък изясни, че покушението против живота на един политически водач се приема като нещо от нашия живот и нашето всекидневие. Ако нещо дава някаква вяра или малко утешение е, че бе на всички европейски водачи по отношение на покушението. Това е политически стимулирано нахлуване и по какъв начин се проектира в близкото и средносрочно бъдеще, уточни Поптодорова.

Според ня Фицо е доста еластичен и еластичен политик. Това, което Фицо съумя да направи, е да хване паниките в обществото и да се върне с реваншизъм на власт. Тя счита, че словашкият министър председател ще има кратковременен дял по отношение на покушението против него във връзка с агитация и акции със сходна по-нестабилна социална среда.

" В по-дългосрочен проект за натискане на медиите и прекъсване на корупцията няма да донесе дълготраен дял на Словакия " , уточни Елена Поптодорова.
 Световните водачи показаха потрес и отвращение от покушението против Роберт Фицо
Световните водачи показаха потрес и отвращение от покушението против Роберт Фицо

Това е казус в актуалната европейска история
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР