Умните хора приемат грешките си като възможност да се учат

...
Умните хора приемат грешките си като възможност да се учат
Коментари Харесай

10 грешки, които умните хора никога не повтарят

Умните хора одобряват грешките си като опция да се учат и израстват. Но има неточности, които в никакъв случай не би трябвало да повтаряме два пъти. Има случаи, когато е нужно да усвоим урока от първия път.

Всеки бърка – това е естествено, само че не постоянно потребно. Някои хора тъпчат на едно място, повтарят едно и също, не се развиват от претърпяното и въобще не схващат какво не им е наред.

„ Грешките постоянно са простими, в случай че намерим храброст да ги приемем. “ – Брус Ли

Когато човек бърка, мъчно си признава, защото се усеща некомфортно. Но по този метод единствено стигаме до задънена улица и противодействаме на природата си. Според психолозите, цялостното признание и приемане на грешките е единственият метод да бъде избегнато повтарянето им.

Въпреки това, по някаква причина, доста от нас не престават да се пробват да се опълчват на самите себе си.

Има два типа мислене при приемането на неуспеха: първото е закрепено мислене – „ По-добре да се откажеш, не става! “.

Вторият вид е мисленето на растежа: „ Нещата не са наред, би трябвало да схвана къде бъркам, с цел да не се случва още веднъж. “

„ Забелязвайки грешките влагаме време и старания, с цел да ги поправяме, споделя Джейсън Мозер , – а в следствие – се развиваме и израстваме. “

Хората, които мислят по втория метод, стават по-добри, по-успешни в разпознаването на личните неточности. Обратно, хората с закрепено мислене вършат всичко, с цел да ги подценен и даже без да схващат за какво, се сблъскват постоянно с едни и същи трудности.

Умните хора не са ваксинирани от неточности, само че са подготвени да се учат от тях. С други думи, те намират повода за тях и не разрешават сходна обстановка да се случи още един път.

„ Ако повторите грешката си, към този момент не е неточност, а решение. “. Паулу Коелю

Умните хора се учат от грешките си и не ги повтарят два пъти. Кои са грешките, които в никакъв случай не би трябвало да повтаряте:

Да вярвате в неща, които са прекомерно хубави, с цел да са истина

Често сме привлечени от харизматични и самоуверени персони. Те описват на всички какъв брой прелестни неща са сътворили, какъв брой невероятни хора са, само че действително са „ гола вода “. И от време на време даже умните хора не могат да разграничат този тип персони от в действителност стойностните хора, до момента в който не паднат в клопката.

Умните хора съществено си задават въпроси преди да вземат решение, тъй като схващат, че не всеки е толкоз добър, колкото се пробва да се изкара. Дори и те самите.

Да очаквате по-добри резултати като вършиме същото нещо

Айнщайн е споделил, че безумието е да правиш едно и също нещо и да очакваш друг резултат. И все пак има доста от нас, които не престават да имат вяра, че 2 плюс 2 е равно на 5.

За умните хора е задоволително един път да преживеят фрустрацията от неизпълнените упования. С други думи: не очаквай смяна, в случай че вършиш едно и също. Резултатът ще е същият. За да се случи нещо ново, се постанова да надскочиш себе си и да промениш методите и методите си на деяние, даже и да ти е неприятно.

Да чакаш мигновенен резултат

Умните хора знаят, че резултат не може да има незабавно, по един или различен метод, успеха, триумфът са предшествани от тежка работа.

Не е чудно, че съществува веригата: „ претекст – деяние – резултат “. Умните хора знаят по какъв начин да употребяват мотивацията на всяка стъпка от комплицирания развой на гонене на задачите.

Да прахосваш пари

Няма по какъв начин да си финансово самостоятелен, в случай че си привързан към парите. Добре е да си наясно, че има разлика сред това, което искаш и това, което можеш да си позволиш.

Решението е просто: деликатно обмисляй детайлите по отношение на фамилния бюджет преди да влезеш в задължения. Ако знаеш къде отиват парите ти, ще ти е по-лесно да си сметнеш целите. Когато имаш явен бюджет, ще имаш късмет да похарчиш парите си за нещо, което в действителност ти е значимо.

Да загубиш схващане за „ общата картина

Лесно е да се заровиш в работа, да бачкаш крепко, и най-после да загубиш визия за общата картина. Умните хора се учат да държат всичко под надзор: да си слагат дневни задания, като отстраняват подправените претекстове.

Не бъдете несериозни с дребните задания, а в противен случай – структурирайте ги поредно, тъй че последователно да постигнете задачата.

Да не се подготвяш авансово

Умните хора знаят, че от време на време нещата са въпрос на щастливо стичане на събитията, само че не се оставят на случайности. Те се приготвят авансово за това, което им следва, не разчитат на различен да им свърши работата и по този начин реализират резултатите, които желаят.

Да се криеш зад маска

Понякога е доста изкушаващо да направиш усещане на близките, като се престориш на нещо, което не си, само че в реалност никой не обича лицемерите. Това е неприятен табиет – да се адаптираш към стандартите на другите хора. Умните хора знаят, че губят същинската си еднаквост, когато се опитат да основат неверно усещане.

Много хора просто не схващат, че другите усещат такива превземки. Те даже не осъзнават, че последователно губят взаимоотношенията си с обичаните хора, обичаната работа, единствено поради обстоятелството, че се пробват да бъдат това, което не са.

Бъдете себе си, когато поддържате връзка с другите, тъй като щастието и триумфът изискват откровеност.

Да се опитваш да угодиш на всички

Не можеш да си добър за всички, а доста хора се пробват. За да станете по-успешни и по-ефективни, нужно е да развиете убеденост в нещата, в които вярвате и да ги вършиме по този начин, както никой различен – в точния момент и вярно.

Да се правиш на жертва

Социалните мрежи са цялостни с послания на хора, които си проправят път като се показват като жертви. Умните хора бързо осъзнават, че това е форма на операция, а преимуществата й ще се срутен, когато другите схванат, че това е единствено трик.

Има и една детайлност: когато се правиш на жертва, преставаш да вярваш в себе си и започваш съществено да се подценяваш.

Да се опитваш да промениш някого

Хората се трансформират единствено в случай че желаят и когато са подготвени. Въпреки това, доста от тях се пробват да преквалифицират някого, с цел да потвърдят престижа си. Някои даже търсят „ разрушени “ хора, с цел да ги „ поправят “. Един образован човек не се нуждае да струпва пред носа на някой различен грешките му, знае, че той, в случай че изиска, самичък ще ги види и ще се опита да ги поправи. Иначе няма смисъл.

Започнете със себе си, изградете живота, който желаете и вдъхновете другите да създадат същото. Избягвайте тези, които ви тласкат към дъното.

По своята същина, интелигентните хора постоянно са сполучливи, тъй като не престават да учат нови неща. Те се учат от опита и грешките си и в случай че се трансформират е единствено за по-добро.

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР