Умен хладилник ще подпомогне бизнеса с хранителни продукти на Amazon(снимка:

...
Умен хладилник ще подпомогне бизнеса с хранителни продукти на Amazon(снимка:
Коментари Харесай

И Amazon ще прави умен хладилник


Умен ледник ще подкрепи бизнеса с хранителни артикули на Amazon
(снимка: CC0 Public Domain)

Amazon наподобява е решил да влезе в кухните ни – с интелигентен ледник, който стъпва на технологиите, употребявани в магазините Amazon Go без касиери. И нтелигентният ледник ще следи продуктите, за да оказва помощ на притежателя да поръча нови, в случай че даден артикул е покрай привършване.

Говори се, че екипът, основал системите на Amazon Go, ще поеме отговорността за плана, който ще продължи минимум две години, заяви. Технологията Just Walk Out, употребена в магазините Go, следи какво поставят купувачите в количките си и автоматизирано ги таксува, когато напущат магазина.

Според изтеклата информация, хладилникът ще следи продуктите вътре и ще се образова по отношение на покупателните привички на притежателя. Ако се изчерпва нещо, което фамилията купува постоянно, хладилникът ще уведоми посредством известие и даже може да улесни поръчването на нови артикули от Whole Foods или Amazon Fresh.
още по тематиката
Не е мъчно да се предвижда, че сходна система би подкрепила бизнеса на Amazon с продажбата на хранителни артикули. Наред с това хладилникът ще може да предложи и предписания за подготвяне на храната.

Както може да се чака, Amazon няма да създава самите хладилници. Фирмата ще прави това в партньорство с производител на. Предполага се, че в хладилника ще бъде вграден и гласовият надзор на Alexa.

Според, до момента компанията е харчила по над 50 милиона $ годишно за плана. Въпреки това няма гаранция, че хладилникът ще се появи на пазара, защото е допустимо Amazon да анулира проектите си.

Концепцията не е напълно нова. Идеята за умни хладилници, които сами поръчват нови артикули, се върти в публичното пространство от няколко години, изключително в подтекста на все по-многобройните реклами на технологии за „ ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР