Ултрамаратонецът Красимир Георгиев предприе ново предизвикателство - този път атлетът ще

...
Ултрамаратонецът Красимир Георгиев предприе ново
предизвикателство - този път атлетът ще
Коментари Харесай

55 часа тичане: Маратонецът Красимир Георгиев предприе ново предизвикателство

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев предприе ново предизвикателство - този път спортистът ще бяга 55 часа без спиране в центъра на Пловдив. Началото бе сложено  точно в 10 часа на гребния канал. Иска да увлече и дребни, и огромни да се раздвижат, да провокират себе си и да преодолеят едно физическо затруднение в името на благородна цел - събиране на средства за деца с онкологични болести и призовава повече хора да  отделят от времето си в името на благородната идея.

Маратонецът споделя, че ще стартира да усеща умората след 20-ия час, само че ще разчита на физиотерапевта си да го поддържа. По време на тичането ще направи и няколко къси почивки. Според екипа му той ще пробяга разстояние, надхвърлящо 10 типичен маратона.

Инициативата на Краси Георгиев е съпроводена от няколко лекции в три пловдивски учебни заведения и е подкрепена от фондация „ Пловдив 2019 “. Маратонецът ще опише на децата за какво е значимо да имат двигателна просвета и да се хранят вярно. След старта на гребната база маратонецът ще продължи бягането в „ Цар Симеоновата градина “. През цялото време той ще бъде подпомаган от пейсъри – те наблюдават за неговата физическа форма и сигурността му, както и тази на хората, които ще тичат дружно с него в този празник на мотивацията.

Красимир Георгиев влезе в историята като първият българин участвал и приключил сполучливо най-тежкия лекоатлетически пробег в света - „ Бадуотър “. Той измина дългото 216 км трасе в Долината на гибелта, Съединени американски щати, за 37 часа и 37 минути. След като започва на минус 85 м в най-ниската точка на Северна Америка, той съумя да се изкачи до финала, който се намира на плюс 4417 м в планината Уитни. Всичко това се случи при температури на въздуха надвишаващи 45 градуса, като даже в 22 ч. вечерта са били регистрирани 46 градуса по Целзий. Температурите на асфалта пък са достигали до 90 градуса тук-там от трасето.

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР