Улиците в пернишкия квартал Рудничар“ са покрити с кал вместо

...
Улиците в пернишкия квартал Рудничар“ са покрити с кал вместо
Коментари Харесай

Кал вместо асфалт в пернишки квартал, а линейка не може да припари

Улиците в пернишкия квартал „ Рудничар “ са покрити с тиня вместо с асфалт, а до къщите не стигат коли за спешна помощ и пожарни. Местните поданици описаха пред bTV, че преди време по улиците е имало асфалт, само че той е разкопан за канализацията и от този момент улиците са по-скоро езера, водата от които влиза в дворовете им.

Те се оказват непроходими за медицинските екипи, за възрастните, в това число и за дете с 90% неработоспособност, което живее наоколо.

Преди време пък къща изгоряла, тъй като до нея не стигнала пожарната кола. Децата се чудят от кое място да минат, с цел да стигнат на учебно заведение, вървят с парцали в джобовете, с цел да си избърсват обувките, описаха мастните.

Боклуджийски камион пък минава един път месечно. И събира колкото успее, само че надалеч не всичко. От години дупите не са запълвани.

Главният инженер на Община Перник инж. Богомил Алексов изясни, че на една от улиците ремонт е юридически през 2003 година, а годишно или най-много през две години се прави т. нар подсушаване – улиците се запълват с натрошен камък. За съответната улица това е правено последно през 2014 година и ще бъде възобновено сред 15 и 20 март, увери той.

Общината също желае асфалт, само че е в затруднено финансово състояние, сподели Алексов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР