Улица в дупки от 30 години тормози хората при всеки

...
Улица в дупки от 30 години тормози хората при всеки
Коментари Харесай

Наводнения заради разбита улица в с. Равнец

Улица в дупки от 30 години тормози хората при всеки дъжд в бургаското село Равнец. Водата се стича в къщите им и ги разрушава. Дупки, дълбоки като кратери - по този начин поданици на село Равнец разказват положението на улицата си. Комичното на пръв взор е трагично за локалните.

Тази улица постоянно се цялостни с вода при всеки един дъжд. Има възрастни хора, когато има вода не могат боклука си да отидат да хвърлят, да излязат на улицата, изяснява Стойко Христов, гражданин на селото.

Тази улица ни е най-нужна, тя ни е най-пряка да отиваме в центъра да пазарим, както съм аз с протеза, с ампутиран крайник, за мен е доста мъчно това нещо. Като вали става вода до колене, разяснява различен гражданин на селото.

Дълбоките локви са формирани при къс дъжд. Валентин Димитров е измежду пострадалите. Приземният етаж на къщата му се разрушава от влагата.

Какви ограничения да подхваща да го отстраня това нещо, като то непрекъснато влиза влага, споделя Димитров. По всички стени на къщата му има пукнатини, въпреки постоянно да ги ремонтира.

Улицата е построена през 1981 година, а в този момент е нужна цялостна реорганизация. Хората неведнъж са подавали тъжби до кмета.

В финансовата стратегия са заложени тези улици и уповавам се по-скоро да се намерят финансови средства и да се реши този проблем, който е в действителност с години, споделя кметът на селото Костадин Георгиев.

Освен „ Толбухин " има още две проблематични улици в Равнец и от огромната община дали обещание да ги ремонтират.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР