Улични термометри в морската столица на Турция Анталия показваха 46

...
Улични термометри в морската столица на Турция Анталия показваха 46
Коментари Харесай

Температурите в Анталия достигнаха днес 46 градуса

Улични термометри в морската столица на Турция Анталия посочваха 46 градуса през днешния ден на фона на предизвестията на метеоролозите за осезаемо повишаване на температурата на въздуха от през днешния ден, съобщи турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Макар че тази температура не е представителна, защото не е измерена в метеорологична станция съгласно критериите, жегата през днешния ден понижи доста хората по улиците на средиземноморския град. Много хора избраха да търсят хладина у дома вместо край морето и плажовете бяха по-пусти спрямо предходни дни, отбелязва малкия екран.

Министерството на здравеопазването и Центърът за съгласуваност при бедствия (AKOM) предизвестиха жителите да заобикалят излизането на открито в жегата.

Горещините, които през днешния ден и на следващия ден се чака да доближат най-високите си равнища за тази седмица, ще продължат десетина дни. Метеоролозите предизвестяват, че градусите в този интервал ще са сред 5 и 10 градуса по-високи от нормалните за сезона в регионите на Мраморно, Егейско и Средиземно море и сред 2 и 6 градуса по-високи в другите региони на страната, показва електронното издание на в. „ Миллийет “.

Жегата ще продължи и идната седмица, когато са вероятни нови температурни върхове.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР