Уличен спектакъл-клоунада по текстове на Карло Гоци и Жак Превер

...
Уличен спектакъл-клоунада по текстове на Карло Гоци и Жак Превер
Коментари Харесай

Изпращаме лятото в Ловеч със спектакъла „Портокалите или любовта към…“

Уличен спектакъл-клоунада по текстове на Карло Гоци и Жак Превер ще се играе на 14 септември (сряда) от 18.00 ч., Градската градина пред Катедрален храм „ Св.св. Кирил и Методий ” в Ловеч.

събитието е с поддръжката на Община Ловеч и Сдружение „ Мисия. Иновации.Гражданство-МИГ “

Популярната пиеса на италианския драматург Карло Гоци “Любовта към трите портокала ”, както и стихотворението на Жак Превер “Като по знамение ”,  са в основата на спектакъла на Анастасия Събева “Портокалите или любовта към… ” Той е охолно тържество в чест на човешката нелепост и доверчивост, само че в това време приказва и за това какъв брой прелестен може да бъде индивидът в невъзможността си да реализира хубостта и фантазиите си. През призмата на уличната комедия създателите осмиват прекомерната упоритост, лакомията, незнанието и наивността. Клоунада, музика, песни, танц и акробатика са измежду главните изразни средства на актьорите Августина- Калина Петкова, Венцеслав Димитров и Николай Николаев, които подлагат гравитацията и гъвкавостта си на тестване. Всичко това се случва в непосредствена непосредственост до феновете – на площада, без рестриктивните мерки и суетата на театралната зала.

Творчески състав:
Адаптация и постановка: Анастасия Събева
Сценография и костюми: Елица Георгиева
Хореограф: Александър Манджуков
Музикална среда и аранжимент: Добромир Кисьов
Участват: Августина-Калина Петкова, Венцеслав Димитров и Николай Николае.  Вход свободен

Продукция на Фондация „ Арт Офис ” в партньорство с ОКИ “Дом на културата Красно село ” и Младежки спектакъл “Николай Бинев ”. Представлението е осъществено с поддръжката на Столична стратегия „ Култура ” и Национален фонд „ Култура ”.  За Ловеч уличния спектакъл-клоунада гостува със съдействието на Община Ловеч и Сдружение „ Мисия. Иновации.Гражданство-МИГ “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР