Улесняват кандидатстването с електронна платформа Улеснява се процедурата, по която

...
Улесняват кандидатстването с електронна платформа Улеснява се процедурата, по която
Коментари Харесай

Решено: Отпада тайната на осиновяването

Улесняват кандидатстването с електронна платформа

Улеснява се процедурата, по която осиновеният може да получи достъп до информация за своя генезис и биологичните си родители. Това взеха решение депутатите като одобриха дефинитивно промени в Семейния кодекс, оповестява БНР.

Одобрено е също основаването на Национална осведомителна система за цялостно осиновяване, в която посредством единна електронна платформа ще бъдат вписани претендентите за осиновители. Тайната на осиновяването отпадна със 139 гласа " за ". Осиновени и осиновители ще могат с решение на съда да схванат произхода. Отпада досегашното условие на закона това да може да се случва единствено при значими условия.

В прочувствено слово от парламентарната естрада един от вносителите на законопроекта депутатът от ПП-ДБ Христо Петров съобщи: " Има ли по-важно да знаеш от кое място произлизаш и за какво би трябвало да си болен с цел да знаеш коя е майка ти и кой е татко ти? Имаме историческия късмет да дадем на тези хора справедливостта, която чакат през целия си живот. Моля ви всички ние през днешния ден да се обединим и премахнем проклетите значими условия ".

Премахват се районните регистри и се основава Единна електронна платформа за кандидатстване за цялостно осиновяване, като част от Национална осведомителна система към Социалното министерство. В платформата ще се дава цялата информация за детето в отчет по пример.

От " Възраждане " желаеха да има ясно написани критерии за кандидатстващите за осиновители. Отговорът на различен от вносителите - Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, която е основител. " Разбира се, че националната осведомителна система ще съдържа информация за всички, които са кандидат-осиновители. Това е повече от ясно, тъй като задачата на тази система е точно да се направи най-хубавия асортимент за семейство, в което да бъде осиновено детето, а не може да става и дума за чужденци в тази система, тъй като системата за интернационално осиновяване се намира в Министерство на правораздаването и тя не е обект на тези текстове.

Говорим за Националната система за националното осиновяване, което се провежда от Министерство на труда и обществената политика ". По време на полемиката още една депутатка от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева призна, че е осиновила дете.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР