ул. Любен Каравелов N1Концертът Ало, ало, Слънчице!’, песенен спектакъл по

...
ул. Любен Каравелов N1Концертът Ало, ало, Слънчице!’, песенен спектакъл по
Коментари Харесай

Концерт с любими детски хитове събира на една сцена звезди и деца на 8 март във Варна

 ул. " Любен Каравелов " N1

Концертът " Ало, ало, Слънчице!’, песенен театър по музика на Доно Цветков с обичани детски шлагери, ще събере на една сцена звезди и деца във Варна на 8 март от 18 часа в Градската художествена изложба " Борис Георгиев “.

Петя Буюклиева, Искрен Пецов, дует " Мания “и артистът от Държавен куклен спектакъл – Варна Боян Стоянов, солисти на балет АРТ-ДЕНС и други  ще се причислят към детско шлагерно студио ДА, с цел да показват ново звучене на песни за деца, изпълнявани от малчугани освен в България, само че и в други страни. Любимите на българската публика  " Ало, ало, Слънчице “ (с над 35 млн. гледания в YouTube), " Роклята на мама “ (с близо 20 милиона гледания), " Зайче “ (с 3 милиона гледания), " Семенцата “ (с близо 2 милиона гледания) ще бъдат изпяти с нови аранжименти. Концертът е част от план за разпространение на детската музика и присъединяване на деца-изпълнители на огромната сцена дружно с одобрени имена.

Във Варна песенният театър ще е напълно по музика на Доно Цветков с създатели на текстовете главно Райна Пенева,но и на поетите  Кина Къдрева, Станислав Пенев и Стефан Стефанов. През годините част от песните  станаха обичани на доста деца, някои от тях завоюваха интернационалните награди, прозвучаха в осъществяване на други езици, влязоха в образователната стратегия на детски градини и учебни заведения.

Българските артисти, които пеят дружно с децата, са взели участие през годините и в доста други планове на Доно Цветков, свързани с Международния музикален фестивал " Откритие “ и неговата активност като музикален управител. Ето какво споделят сестрите Даниела и Юлия Петкови от дует " Мания “: " Вярваме, че с трите идни концерта в Русе, Шумен и Варна ще зарадваме всички, и дребни, и огромни и ще стоплим сърцата им с красива музика и още по-красиви послания за вярата в утрешния ден и вярата за един по-красив свят, изпълнен с обич и добрина. Доно Цветков е доста непосредствен наш другар, прелестен човек с голямо сърце и с необикновен композиторски гений. През последните две години Доно написа за нас три песни: " Бяла приказка “ по стихове на Матей Шопкин и за деца " Ако дал си вяра “ и " Кокиче “ по стихове на Райна Пенева. " Ако си дал вяра “ записахме с децата от Студио ДА и заснехме клип с тях в Морската градина във Варна. “

  " Този театър за мен е като едно ентусиазъм, каквото са децата ни.Затова би трябвало да им сътворяваме полезности, които да дават полет на техните фантазии.Това е  стремежът на  " Ало, ало слънчице " и  съм щастлива съм, че мога да развеселявам своята аудитория с прелестни нови песни с доста чист и прочувствен заряд. ": прибавя Петя Буюклиева.

Музикалният театър с песни за деца на Доно Цветков беше показан за първи път с триумф  пез 2019 година в залата на Военния клуб в София. Той бе плануван и за април 2020 година, с нова аудио-визуална идея, само че заради създалата се епидемиологична конюнктура се организира в този момент. Осъществява се с поддръжката на Министерство на културата.

Концертът преди Варна ще бъде показан и  в Русе  (6.03 – Военен клуб), Шумен (7.03- Военен клуб).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР