Украйна заяви в петък, че нейните войски са напреднали с

...
Украйна заяви в петък, че нейните войски са напреднали с
Коментари Харесай

Украйна заяви, че напредва близо до Бахмут

Украйна съобщи в петък, че нейните войски са напреднали с повече от километър покрай източния град Бахмут през миналия ден на боеве против съветските сили, съобщи " Ройтерс ".

Коментарите са сигнал от Киев, че контраофанзивата, която стартира при започване на юни, последователно напредва, макар че съветските изказвания за боевете към Бахмут се разграничават от тези на Украйна.

" Силите за защита не престават да държат самодейността там, оказват напън върху врага, организират щурмови интервенции, настъпват по северния и южния фланг ", съобщи Сергей Череватий, представител на източното военно командване, пред украинската телевизия.

 Зеленски е желал контраофанзивата да стартира по-рано Зеленски е желал контраофанзивата да стартира по-рано

" По-специално през миналия ден те са напреднали с повече от един километър. "

Генерал Олександър Сирски, който командва сухопътните сили на Украйна, също сподели, че украинските войски се придвижват напред в посока Бахмут. " Отбранителните сили означават прогрес ", уточни той, добавяйки, че част от територията е възвърната, само че без да даде детайлности.

Говорител на генералния щаб на въоръжените сили разяснява, че украинските сили са имали " непълен триумф " покрай село Клишчиевка, югозападно от Бахмут.

Украински военни анализатори считат, че обезпечаването на Клишчиевка ще помогне на Украйна да си върне Бахмут, през май след месеци на борби.

Руската осведомителна организация РИА цитира източник от съветската войска, който сподели тази седмица, че силите на Москва са отблъснали нахлуване против Клишчиевка и разчистват оставащите украински войски в региона.

Агенция " Ройтерс " отбелязва, че не е могла да ревизира обстановката на бойното поле.
Москва, която стартира пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари 2022 година, счита Бахмут за трамплин за нахлуване над други градове. Русия към момента държи града, само че украинските сили се надяват да го обкръжат.
Киев твърди, че си е върнал някои села на юг след началото на контранастъплението, само че Русия към момента държи огромни елементи от Източна и Югоизточна Украйна.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР