Украйна вече защити Европа от руската заплаха и продължава да

...
Украйна вече защити Европа от руската заплаха и продължава да
Коментари Харесай

NYT: Западът трябва да благодари на Украйна вместо да я кара да моли за оръжие

Украйна към този момент отбрани Европа от съветската опасност и продължава да го прави – Западът би трябвало да благодари на украинците и да ги поддържа вместо да кара Киев да моли за оръжие. Такава позиция изрази наблюдаващият Томас Фридман в обява в The New York Times.

Според него Кремъл е почнал войната против Украйна тъй като се опасява от окончателното ѝ прекосяване към Запада. Постигането на разцвет от огромна славянска страна в демократичния лагер би направило " злодейската славянска автокрация " на Путин още по-изолирана и лишена от легитимност от когато и да било, счита създателят.

Фридман отбелязва, че украинците са поели цялата тежест на войната и са подготвени да го вършат и отсега нататък – единственото, което желаят от Запада, е модерно въоръжение и финансова поддръжка.

" Как въобще можем да отхвърляме? Срещу десетки милиарди долари и нито един погубен американски боец Украйна нанесе надълбоко проваляне на армията на Путин, което я прави доста по-малко рискова за Запада и за Киев. Това е най-изгодното предложение, което в миналото НАТО е получавал. " – написа Фридман.

Той отбелязва, че с помощта на украинските старания Русия е изгубила огромната част от първичните си военни запаси и по тази причина в настоящия миг не е опасност за страните от Европа. " Благодаря, Киев ", прибавя създателят.

Той цитира вицепремиера на Канада Криста Фрийланд, която съобщи на закуска с водачите на НАТО в Давос, че Западът би трябвало да благодари на украинците вместо да ги принуждава да молят за спомагателни доставки на оръжия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР